7. kolo
15.09.2014 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:1

Liberec dokázal srovnat krok s Plzní a nakonec si doma nechává alespoň bod. Plzeň hodně chtěla odskočit Spartě a využít jejího zaváhání, ale nakonec se musela spokojit pouze s bodem. Ten pro Liberec vyválčil Josef Šural, který odpověděl na úvodní trefu Václava Pilaře.

Lídr tabulky zaváhal v Liberci, ale nutno dodat, že se oba celky hodně snažily, aby diváky potěšily. Dočkali jsme se mnoha zajímavých situací, které ústily do skvělých střel a ještě lepších zákroků brankářů na obou stranách. A nechyběly ani emoce, zejména po dvou sporných pádech v pokutovém území.

Od úvodních minut bylo jasné, že oba týmy budou chtít pro výhru mnohé obětovat a Josef Šural měl první tutovku. Dostal totiž ideální přihrávku za obranu a směřoval sám na Kozáčika, ale pomezní sudí jeho akci zastavil s tím, že se jednalo o ofsajdové postavení. To se Šuralovi samozřejmě nelíbilo, ale dělat s tím mohl pramálo. Stačilo deset minut a padl první gól v zápase, třebaže po hodně šťastné ráně.

Vaňkův projektil byl totiž nešťastně sražen v pokutovém území a míč se po odrazu dostal k volnému Pilařovi. Ofenzivní hráč Plzně se nemýlil a z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného brankáře Ondřeje Koláře. Plzeň se dostala do vedení a mohla se uklidnit. Slovan se ale v žádném případě nevzdal a chtěl se o body ještě poprat.

Ďubekův centr přistál jen na hlavě Procházky, který poslal míč do zámezí. Řezník se na pravé straně hezky zbavil Fleišmana a poté předložil míč Chramostovi. Ten v dobré pozici branku Slovanu netrefil a pálil nad. Plzeňská ekipa mohla vést o dvě branky, když Vaněk skvěle načasoval nahrávku na nabíhajícího Chramostu, ale ten si neporadil ideálně a míč nastřelil jen do brankáře Koláře.

Po půlhodině se do další šance dostal Petržela, ale mířil mimo tři tyče. Následně Šural uvolnil Delarge, který pláchl Limberskému. Kozáčika už však překonat nedokázal a skóre zůstalo stále stejné. V závěru první půle ještě mimo mířil Chramosta. Do té druhé vstoupila aktivněji hostující Plzeň, za kterou se pokoušel skórovat také Petržela. Jeho rána ale těsně minula tyč. Právě ve chvíli, kdy domácí tahali za kratší konec, se jim povedlo srovnat.

Coufal našel dlouhým pasem nabíhajícího Josefa Šurala, který byl sice tísněn vracejícím se obráncem, ale poradil si a ještě přesně vystřelil. S tím zřejmě Kozáčik nepočítal, takže byl u tyče pozdě a míč i přes velký úhel zapadl přesně do nekrytého prostoru - 1:1.

Sudí Franěk neměl moc práce, ale jeho rozhodování mu rozhodně neusnadnil Karišik, který ve vápně stáhl pronikajícího Vaňka. Ten se hodně zlobil, že se po tomto kontaktu nepíská penalta. Asi stejně, jako se to nezdálo Šuralovi. Toho ve vápně dostal k zemi Limberský, ale zasáhl i míč, takže sudí měl pozici ztíženou. Rozhodl se v neprospěch domácího Liberce, což samozřejmě domácím hodně vadilo. Ten se o srovnání pokoušel díky Hadaščokovi, který se dostal k odraženému balonu uvnitř šestnáctky, následnou střelu ale poslal jen nad bránu.

Hlavička Šurala byla hodně nepřesná a zamířila vysoko nad branku. Ani následná spolupráce mezi Pilařem a Limberským, když druhý jmenovaný ostře pálil, ale i on přestřelil. Plzeň tak z dnešního utkání odchází s bodem na kontě, to samé platí o Liberci.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Chlupatá máma

3:1 Šural, Ďubek, Dydowicz - Pilař

Reagovat
martin1

vtipné

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:3

Reagovat
boryland

1:2.........Pilka,Kolda.......

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
vanGomm

Liberec hraje v lize znovu doma.2x po sobě se často nevyhrává navíc po Ostravě by mohl být tzv.vystřílený.Na druhou stranu proti součastné Plzni se každý chce ukázat.Vychází mě tam X.

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň vyhraje a už bude v trháku o 3 body před naší spartičkou... 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle vidím na vyrovnané utokání...ale Plzen je momentálně jinde než Liberec....0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
cepinzcegamy

3:0

Reagovat
martin1

omyl 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně utéct Rudým koním ! ACS

Reagovat
M1ck0

Kozáčik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele