9. kolo
28.09.2014 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 0:0

Ačkoli se utkání mezi domácím Slovanem Liberec a hostující Mladou Boleslaví obešlo bez gólů, rozhodně nenudilo. Slovan je díky jednomu bodu z utkání devátý, Mladá Boleslav se nachází na příčce šesté.

Od prvních minut se Liberec dral dopředu. Aktivní Šural táhl nadějnou akci libereckých, přihrál Hadaščokovi, ale ten si s míčem neporozuměl ideálně a celá akce skončila bez gólového vyústění. Hadaščok odcentroval z pravé strany, míč ještě přizvedl Šural a na zadní tyči se k zakončení dostal Frýdek. Rána z jeho kopačky ale skončila mimo tři tyče a stav utkání se neměnil.

Skalák si na pravé straně šikovně narazil se zkušeným Šislerem a na hranici šestnáctky přihrál volnému Ščukovi, který však také nezakončil ideálně a poslal z první míč mimo. Aktivní David Pavelka si zkusil ve vápně narazit s Frýdkem, ale tem jeho záměr nepochopil. Brankář Hruška musel děkovat všem svatým, když si vybral slabší moment a překonal jej Pimpara. Za Hrušku však na brankové čáře zaskočili jeho obránci.

Pavelka pláchl po pravé straně a přihrávkou pod sebe ideálně našel nabíhajícího Ďubeka, ale jeho přízemní střelu zlikvidoval brankář Hruška. Po dalším centru Ďubeka nebezpečně hlavičkoval Frýdek. Hruška ale zasáhl dobře a jeho pokus vyrazil. Ďubek pěknou přihrávkou vyslal do úniku Šurala, který se řítil osamocen na Hrušku, který ale jeho pokus vyrazil mimo tři tyče.

Po skvělé souhře musel Kolář zasahovat nejprve proti zcela osamocenému Skalákovi, jehož střelu skvělým zákrokem vykopl pouze k Tomáši Wágnerovi. Ani ten ale na mladého brankáře nevyzrál a pouze tomu tak mohou domácí děkovat, že stále neinkasovali. Další střela Wágnera skončila vysoko nad brankou soupeře. Ukazatelem skóre nepohnul ani Šural, s jehož hlavičkou si brankář Hruška poradil.

Wágner si na pravé straně všiml volného Skaláka, který se uvolnil a vypálil. Kolář byl ale na místě. Pavelkova utažená přízemní rána řádně protáhla Aleše Hrušku, nakonec ji ale boleslavský brankář vytěsnil na roh. Skalákův nebezpečný centr pouze prolétl pokutovým územím, nikdo z jeho spoluhráčů na něj nedosáhl a pokračovalo se bez branek.

Hostující Wágner se dostal také do další velké šance, kterou musel brankář Ondřej Kolář likvidovat až na poslední chvíli. Po centru z levé strany měl velkou příležitost boleslavský Ďuriš, ale s jeho hlavičkou si nakonec Kolář poradil a odvrátil jej mimo tři tyče. Brankář Aleš Hruška si musel poradit s ránou střídajícího Mudry, který nemířil špatně, ale nakonec se ani jeho snaha neproměnila v gól. A když se neprosadil v konečné části utkání ani Ďuriš, skončilo utkání bez branek. Diváci se ale na stadionu U Nisy rozhodně nenudili.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Pouze jedna výhra za 8 kol,tak to je pro Liberec velice málo.Tip tedy 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nepadne alespoň 5 branek, budu zklamán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele