28. kolo
17.05.2015 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 2:0

Liberec doma dokázal porazit Hradec Králové 2:0 a je definitivně zachráněn! Naopak Hradec nejvyšší ligu opustí, ve zbývajících dvou kolech už nemůže dohnat vzniklou ztrátu. Všechny branky padaly pod Ještědem už v prvním poločase, trefili se Karišik a Šural.

Hradec potřeboval v tomto utkání zvítězit, jedině tak by si uchoval šanci na záchranu, jenže zápas na stadionu U Nisy začal až příliš ustrašeně. Pavelkovu ránu ještě Koubek vyrazil, ale o minutu později už se domácí radovali. Frýdek posadil centr na hlavu Karišika, který hlavou otevřel skóre - 1:0 pro Liberec.

Votroci sice po inkasované brance ožili, ale byl to znovu Liberec, kdo rozvlnil síť. Ve 25.minutě předvedli domácí nacvičenou situaci, Frýdkovu střelu Koubek neudržel a Josef Šural z úhlu vstřelil druhý gól - 2:0. Hradec tedy po první půlhodině prohrával už 0:2 a jestli ještě chtěl pomýšlet na záchranu, potřeboval vstřelit tři branky. Ale Liberec hrál ve velké pohodě a ještě do konce prvního poločasu mohl navýšit skóre. Těsně před odchodem do šaten zkoušel obstřelit Koubka Šural, ale scházela mu větší přesnost.

Druhý poločas začali domácí, nejspíše i s vědomím dvougólového náskoku, vlažně a Hradec toho mohl využít, ale Aleš Čermák hlavičkoval z malého vápna trestuhodně mimo branku. Byla to ale jediná šance Hradce na dlouhou dobu. Čtvrthodiny před koncem zahrozil zase Liberec, Šural ani Karišik neuspěli a odmítli se tak podruhé v zápase zapsat mezi střelce.

Hradec věděl, že se jeho čas chýlí ke konci, Liberec mu vůbec nic nedovoloval a utkání se v podstatě jenom dohrávalo. Sudí ještě přidal navrch tři minuty nastaveného času, ale během nic se nic důležitého neodehrálo. Liberec zvítězil 2:0 je zachráněn, Haradec sestupuje o soutěž níž.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Musíme bezpodmínečně vyhrát, pokud chceme ještě zachovat šanci na záchranu. 1:2 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

rupnete 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
klokan.paul

Tip 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele