3. kolo
10.08.2014 20:15 CET
4 : 1
(1:1)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - Slovan Liberec 4:1

Nejvyšší česká liga má nového lídra a je jím pražská Slavia. Tým, který v minulé sezoně zklamal, se nyní razantně drápe nahoru. Fotbalisté Slavie totiž v utkání třetího kola porazili Liberec jednoznačně 4:1 a po třetí ligové výhře vedou tabulku o skóre před mistrovskou Spartou. Slovan po úvodních remízách poprvé prohrál a nenapravil vyřazení ze Evropské ligy.

Slavia pod trenérem Beránkem ožila a vyhrála oba úvodní duely. Nejprve si poradila se Slováckem a v minulém kole byla také nad síly Baníku Ostrava. Dnes večer si podala Slovan Liberec a nadělila mu čtyři branky. Neuplynulo ani deset minut, když Juhar hledal na zadní tyči volného Vukadinoviče. Do nahrávky se ale výborně položil Fleišman, jenž ve skluzu balón odpálil na roh.

I bez zraněného Latky se Slavia dočkala odměny za atraktivní herní pojetí a chuť hrát. Vukadinovič se prosmýkl na pravém křídle přes Fleišmana a pak narýsoval přízemní centr na zcela volného Bekima Balaje, který byl trestuhodně nehlídán, a zblízka pohodlně zakončil do odkryté brány - 1:0 a Slavie vedla. Bylo na Liberci, aby skóre dotáhl.

Brankář Lukáš Hroššo musel nervózně sledovat, jak balon od kopačky Nitrianského míří jen těsně vedle tyče. Slavii mohl hodně oslabit Baéz, který nejprve inkasoval nezbytnou žlutou kartu za faul na pronikajícího Hadaščoka, následně předčasně vyběhl ze zdi a sudí Paták mu v klidu mohl udělit druhou žlutou. Slavia ale do deseti nakonec nešla. Po přímém kopu Vukadinoviče si sice Hroššo vyběhl až na hranici malého vápna, pak však míč vyboxoval jen do změti těl před sebou. Nakonec měl ale liberecký gólman štěstí,protože balón se od Bílka odrazil mimo tři tyče.

Velké chvíle prožíval Josef Šural, který nejprve při pokusu o ekvilibristické zakončení vůbec netrefil míč. Následně už si ale chuť spravil a celá Slavia litovala. Ďubek vhodil rychlý aut do vápna na Frýdka, který se zbavil Latky a nacentroval na zadní tyč, kde stál právě Šural a ten neměl problém vyrovnat!

První poločas přinesl jen dvě branky a zdálo se, že nás čeká vyrovnaný zápas. Šuralův roh se snesl k Pimparovi, jeho hlavička ale letěla o kousek výš. Druhých pětačtyřicet minut už tolik šancí nepřinesl. Minimálně prvních dvacet minut se odehrávalo v pomalém tempu, ze kterého ani jeden celek nemohl vystoupit. K dramatu se teprve schylovalo.

Balaj zatáhl míč po levé straně a pak oslovil z druhé vlny nabíhajícího Jaromíra Zmrhala, který si s ničím nedělal příliš vrásky a namířil balon přímo pod břevno. A Slavie se nehodlala zastavit, protože Bílek se dostal po přímém kopu k balonu, a po kontaktu se soupeřem spadl. Rozhodčí Paták ale nepískal. Pouze sledoval aktivitu slávistů, kterým chuť zkazil vracející se Rajnoch, jenž vykopával míč z brankové čáry. Porážce ale nezabránil.

Brankář Hrubeš nakopl míč dopředu, tam situaci naprosto nezvládl Rajnoch a míč se dostal ke Škodovi, který si se štěstím obhodil Hrošša a pak zakončil do prázdné brány! Velký večer pro Milana Škodu pokračoval o pár minut později, když Piták vystihl špatnou rozehrávku smolaře Rajnocha, předložil míč svému kolegovi a sledoval, jak Škoda střílí poslední branku dnešního utkání. Slavia deklasovala Slovan Liberec o tři branky a především díky skvělému závěru utkání zůstává na první příčce nejvyšší ligy.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
bayern987

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
M1ck0

4:2

Reagovat
vanGomm

Slavii bych výhru přál.Ovšem vyhrát 2x v řadě doma (Ostrava,Liberec) to není vůbec lehké.Tip tedy X.

Reagovat
boryland

0:1........

Reagovat
Frick

Sešívaný válec přejede duševně i fyzicky odrovnaný Liberec 3:0

Reagovat
BílíAndelDrcKo

OT: Trnava si z Liberca požičala na hostovanie Eggerta a Soungoleho na rozšírenie kádra. Čo sú zač?

Reagovat
smazaný uživatel

za acko nikdy nehrali takze necekej zadne zazraky

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Miky.77.14

2:0 stačí, hlavně ať zůstanou 3 body v Edenu

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel by som sa opytat čo su to za hracov Eggert a Soungele co knam do Spartaka prisli na hostovanie.Dakujem za odpoved hravali za vašu Juniorku a prišli knam na pol roka s opciami.

Reagovat
Alan_Shearer

Prisli s opci? O Egertovi toho moc nevim, ale Sounogle byl casto vychvalovanej Nezmarem. Docela se divim, ze odesel.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

ano obaja prišli na hostovanie s opciou do zimy...

Reagovat
smazaný uživatel

dneska nastupil v prvom polcase a hral docela slusne nato ze vcera hral za nase becko a dnes aj za acko

Reagovat
smazaný uživatel

ten Baéz bere nějáké drogy?

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně neúříjemný hráč, ale upřímně, na to jaké je hovado, tak hrál výborně, několikrát s přehledem rozehrál. Gecov jen ať raději zůstane na lavici. Slávia je pro mě zatím veliké a příjemné překvapení. Duo Balaj - Škoda zatím taky šlape výborně a ze Zmrhala snad pro český fotbal něco vyroste ! :)

Reagovat
Sw!fty

mě se líbí ten Balaj, už ve Spartě jsem tvrdil, že potenciál má... Lafy ok, ale za něj už nikdo není - Bednář je mentál a typologicky stejnej jako Nešpor. Celkově se ve Spartě prasej talenty, Konate je určitě lepší a techničtější než Přikryl, jen nedostává bohužel prostor jako Bekim

Reagovat
REPLIKATOR

Rajnoch

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele