15. kolo
23.11.2014 18:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - FC Hradec Králové 1:1

Slavia na svém trávníku jen remizovala s Hradcem Králové, což se dá považovat za velkou ztrátu. Hostující "Votroci" navíc museli utkání dohrávat v početním oslabení, protože byl deset minut před koncem utkání vyloučen Tomáš Malinský. O góly se postarali Marek Plašil za hosty a o dvě minuty později srovnával domácí Milan Škoda.

Utkání dvou naprosto odlišných poločasů zahájila lépe Slavia. Ale její akce nekončily gólem ani střelou. Po autovém vhazování domácí nejdříve pálil Zmrhal, balón byl ale zablokován a Škoda nedokázal vystřelit. Halilovič se dostal do zajímavé pozice, ale brankář Rakovan si skvěle poradil. Oba celky předváděly velmi špatný výkon a často svými chybami nabízely míč soupeřovým hráčům. Toho si všímali zejména fanoušci Slavie, takže na vlastní hráče začali pískat.

Množství nepřesností uzavřelo neatraktivní první půli, která zůstala hodně pozadu za očekáváním. Fanoušek, který by se na své místo již nevrátil, by ale udělal velkou chybu. O mnoho lepší druhý poločas začal velmi dobře. Po centru se míč ocitl v brance, ovšem padl z ofsajdu, takže nemohl být uznán. Centr z pravé straně v podání Holeše skončil na vrchní síti branky a rozehrával Rakovan. Na druhou straně se řítil s míčem Vukadinovič, který dost možná nastřelil ruku bránícího protihráče, ale sudí Příhoda prohřešek proti pravidlům neregistroval.

Aktivnější byli v těchto chvílích rozhodně domácí hráči, jenže do vedení se dostal soupeř. Poté, co Slavia nevyužila dobrou šanci, se ke slovu dostali "Votroci" a po rohovém kopu míč do sítě se štěstím propasíroval Marek Plašil!

Slavia byla na kolenou, ale velmi rychle se z nich zase zvedla. Postaral se o to útočník Milan Škoda, který si naběhl na skvělý pas o spoluhráče Vukadinoviće a rozjásal domácí fandy - 1:1.

Po přihrávce Černého si balón připravil opět Milan Škoda a parádní ranou prověřil brankáře Tomáše Koubka, jenže napodruhé mu to už nevyšlo. Dvacet minut před koncem se přesný Vukadinovičův rohový kop odrazil ke Zmrhalovi, jeho střela ale skončila nad. Patnáct minut před koncem se ale plány hostů na případné zdramatizování pořádně narušily, protože Tomáš Malinský fauloval velmi nevybíravě pronikajícího Jana Mikulu a byl vykázán mimo hřiště.

Posílit ambice na výhru přišel střídající rychlík Damien Boudjemaa, který sice centrem hledal nabíhající spoluhráče, ale našel jen hlavu pozorného Adriana Rolka. V posledních minutách hry se do šance dostal Vaněček, ale brankář Matej Rakovan se zahanbit nenechal. Ani poslední akce utkání, kdy Bekim Balaj pálil nad, gól neznamenala. Díky remíze je domácí Slavia Praha na osmém místě, zatímco Hradec Králové má bodů jen osm. To mu stačí na poslední místo i po patnáctém kole.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.A pokud by to tak dopadlo,tak to ma Hradec uz vlastne jiste.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
klokan.paul

Tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

0 2 pro votroky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele