30. kolo
30.05.2015 17:15 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FK Teplice - FC Hradec Králové 1:3

Hradec Králové se s první ligou rozloučil vcelku stylově, když si odvezl tři body z Teplice. A ještě zajímavější byl způsob, jak se Hradec Králové dostal ke třem bodům. Nejprve sice prohrával, když se po 14 minutách prosadil Takács, ale díky brankám Petruse, Mareše a Vaněčka otočil skóre utkání ve svůj prospěch.

Hosté byli zpočátku poněkud aktivnější. Čermák se probíjel do vápna Teplic, jenže místo zakončení upadl. Po šesti minutách posílal centr do vápna Petrus, jenže nenašel nikoho ze spoluhráčů. Po třinácti minutách Hora vysunul Václava Mozola, který si elegantně poradil s dotírajícím obráncem a vypálil. Brankář Koubek však předvedl skvělý zákrok a odmítl inkasovat. Odehrál míč na roh, ze kterého už ale inkasoval. Hora poslal míč do vápna, tam si naběhl Laco Takács a krásnou hlavičku k tyči překonal zasahujícího brankáře Koubka!

O chvíli později Mareš ze střední vzdálenosti pěkně vypálil a brankář Grigar musel být v pozoru. Grigar si poradil i se zajímavou střelou Holeše. Přesto Grigar inkasoval. David Petrus dostal míč k vápnu, obtočil se s ním kolem obránce a tvrdě vypálil. Na jeho ránu k tyči byl brankář Grigar krátký a musel do sítě pro míč.

Po třiceti minutách se míč dostal ke Schwarzovi, jenž tvrdě vypálil hned z voleje a mířil těsně mimo tři tyče. Hostující Schwarz si o chvíli později připsal také zajímavou hlavičku, které však scházela přesnost. Následný pas od Hory do vápna odvrátila obrana soupeře bez větších potíží. Pět minut po změně stran Hošek fauloval ve vápně Štípka a sudím byla nařízena penalta ve prospěch Hradce! Postavil se k ní Petr Mareš a nakonec mohl slavit, i když brankář Grigar vystihl směr kopu - 2:1 pro hosty!

O chvíli později si málem Rolko srazil centr od Matuly do vlastní brány. Po hodině hry se do další skvělé šance dostal Schwarz, jenže z blízkosti nepřekonal obranu soupeře! Teplice často chybovaly v obraně a jen díky skvělému Grigarovi neprohrával markantnějším rozdílem. Votroci stupňovali svůj tlak a další branku mohl vstřelit Halilović. Na svém místě však včas byl brankář Grigar, který zasáhl a míč za svá záda nepustil. Zmar domácí obrany dokonal dvacet minut před koncem David Vaněček, který z blízkosti doklepl míč od brány - 3:1 pro hosty a Teplice byly znovu na dně.

O chvíli později se musel brankář Grigar opět činit, jeho obránci ho totiž nechali nečekaně osamoceného. V závěru zápasu už se Teplice vyloženě trápily a svého soka nijak vyloženě neohrožovaly. Dnes se jim utkání příliš nepovedlo a jen potvrdily, že v poslední době se jim moc nedaří. Je pravda, že ani dnešní návštěva zajímavosti utkání příliš nefandila. Hradec sestupuje, ale minimálně za dnešní výkon se rozhodně stydět nemusí.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak snad se rozloučíme se Synot ligou výhrou .... 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Taky vám přeju výhru, Teplice jsou poslední dobou fakt špatný. Vidím to na 1:1 a nebo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Klopítají Vyjmenovaná slova

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele