11. kolo
18.10.2014 17:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 4:1

Teplice si dnes odpoledne vychutnaly utkání s Bohemians Praha a nadělily svému soupeři čtyři branky. Klokanům se podařilo skórovat jen jednou a pro body si tím pádem nedoskákali.

Více než pět tisícovek diváků sledovalo, jak si domácí tým s přehledem poradil s Bohemians. Pražský celek držel po první půli nadějný výsledek, když prohrával jen o jednu branku. Dvacet minut před koncem utkání už to ale bylo o čtyři a Klokani dokázali jen deset minut před koncem zkorigovat. Teplice si připisují tři body do tabulky a jsou prozatím na šesté příčce, zatímco poražený celek je o bod za nimi.

Jako první se do šance dostali právě Klokani. Mosquera dostal přihrávku za obranu a brankář Grigar měl co dělat, aby jeho pokus chytil. Spolupráce tří cizinců v dresu domácího týmu také branku nepřinesla, i když akce to byla pohledná. Ljevaković našel Mahmutoviče, který centroval na zadní tyč. Před dobíhajícím Nivaldem ale odehrál míč na roh jeden z beků Bohemians. Salami přiťukl Nivaldovi, který hezky nacentroval a před Mahmutovičem zahrál na roh Pauschek. Klokani měli plné nohy práce, aby pokrývali aktivní domácí.

Několik těžkých zákroků musel předvést také brankář Milan Švenger, který se natahoval také po hlavičce Davida Jablonského. Brankáře Grigara na druhé straně vystrašila rána Matúše Mikuše, který se jen zastřeloval. Dalších dvacet minut se prakticky nic zajímavého nestalo, ale pět minut před koncem prvního poločasu se Teplice ujaly vedení. Admir Ljevakovič dostal přihrávku od Vůcha za hranicí vápna, napřáhl k přesné střele a ta už si cestu do sítě našla - 1:0.

Druhá půle začala ve stejném duchu, v jakém její starší "sestra" skončila. Vůch centrem hledal spoluhráče u levé tyče a nakonec našel Mahmutoviče, jenže jeho pokus v pádu vychytal brankář Švenger. Moc mu to ale nepomohlo, protože o chvíli později musel do sítě pro míč znovu. Teplicím se povedl nakrátko rozehraný rohový kop, chvíli kombinovali kolem vápna soupeře a najednou se do něj snesl centr ze strany. Velmi špatně hlídaný Aidin Mahmutović na něj vyskočil nejlépe a překonal brankáře podruhé.

Hodně štěstí měl při další akci Egon Vůch, který se pokoušel o tvrdou ránu, ale ta byla tečována. Vůch ale nakonec mohl slavit branku, protože jeho rána byla tečována tak, že na ni brankář Milan Švenger už nedosáhl - 3:0 pro Teplice a utkání vypadalo jako rozhodnuté. Obrana Bohemians vůbec nestíhala a ani snaha brankáře Švengera nepomohla.

Po hodině hry se málem opět měnilo skóre, když aktivní Egon Vůch přiťukl nakrátko Nivaldovi, který z první mířil do šibenice. Brankář Milan Švenger ale včas a pohotově zasáhl. Jenže ani tentokrát nezabránil dalšímu gólu. Překonal jej totiž dobře pálící nigerijský útočník Eugéne Salami, který si poradil s nahrávkou a ranou k tyči nedal brankáři Bohemians šanci - Teplice vedly o čtyři branky.

Bohemians měli velké problémy v zadních řadách, ale nedařilo se jim ani v ofenzívě. Rada po nahrávce od Mikuše trefil dokonce tyč! Matúš Mikuš tak musel celou akci následně zařídit sám, i když jeho branka z hlediska bodového přísunu mnoho neznamenala. Slovenský útočník Bohemians dostal přihrávku mezi beky a prostřelil Grigara přesně. Vstřelil svůj třetí gól v jedenácti zápasech. Mikuš dnes odehrál velmi dobré utkání a mohl přidat ještě jednu branku, ale v nastaveném čase druhé půle zaváhal a míč napálil jen do nejblíže postaveného obránce Jablonského.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
Sw!fty

škoda, že tu chybí zmínka o tom, jak Salami zlikvidoval Brabce... podle mě to zápas velmi ovlivnilo

Reagovat
smazaný uživatel

to je bohužel KARMA, něco podobného udělal ve Spartě přímo Brabec...a trefil ještě k tomu do hlavy.....mrkněte na 1:50

https://www.youtube.com/watch?v=yJfm_SuZuHY

Reagovat
Sw!fty

to je pravda, to byla ještě větší prasárna než tady ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele