24. kolo
18.04.2015 17:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

České Budějovice - Bohemians Praha 1905 2:3

Fantastický obrat předvedli fotbalisté Bohemians. Klokani prohrávali na půdě Českých Budějovic již o dvě branky, ale po vyloučení Jiřího Kladrubského nadějný výsledek nedokázali udržet a v klíčové bitvě o záchranu prohráli 2:3.

Pro oba celky byl tento zápas velmi důležitý, pro Dynamo dokonce zcela zásadní! A domácí si v jeho úvodním průběhu počínali lépe.

Už ve 4.minutě se ocitl v gólovce Pešek, ale golman Zlámal protentokrát zasáhl. Za dalších pět minut už tolik úspěšný nebyl, po sériích nedorozumění se Varadi dostal k odraženému míči a neměl problém trefit prázdnou branku - 1:0 pro České Budějovice. Hosté následně zvýšili obrátky a ve 33.minutě byli blízko srovnání. Moravec před Křížkem jemně tečoval balón ale domácí brankář si poradil a udržel pro svůj tým čisté konto. Klokani ho ještě do konce prvního poločasu překonali, ale na brankové čáře ho zastoupil Janotka.

Dynamo udrželo poločasové vedení a na začátku druhého dějství po druhé udeřilo. Přesněji po hodině hry fauloval ve vápně Chriena stoper Rada a sudí nařídil pokutový kop. Jiří Kladrubský vzal zodpovědnost na sebe a nekompromisní penaltou zajistil Budějovicím už dvoubrankový náskok.

Nicméně výsledek 2:0 dlouho nevydržel, protože i na druhé straně došlo k penaltovému okamžiku. Po Jindřiškově přímém kopu se ozvalo břevno a následné dorážka už mířila do sítě, Jiří Kladrubský zastoupil svého brankáře na brankové čáře a to doslova a nemohl vidět nic jiného než červenou kartu. Penaltu pak Jakub Rada proměnil a utkání výrazně spělo do shakespearovského dramatu.

Bohemka totiž vyvinula na jihu Čech značný tlak a Dynamo se nedokázalo ubránit. Po rohovém kopu nastal ve vápně domácích zmatek a David Bartek srovnal na 2:2! A to nebylo vše, za chvíli se opřel do míče Jakub Rada a Křížek inkasoval potřetí. Bohemka dokonala fantastický obrat a na Dynamu vedla 3:2. Domácí ještě mohli srovnat, blízko byl Chrien, ale k další změně skóre už do konce zápasu nedošlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
LidoOP

0:4 Bohemka hraje venku dobře.

Reagovat
patrikhm

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka nehraje dobře, ale Budějovice hrajou katastrofálně, takže jasná x2 a nebál bych se čisté 2

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
vanGomm

Tip X.Pro oba rozhodující zápas o záchranu.Pokud by Bohemka prohrála,tak by se vzhled ke svému losu (doma Teplice,Boleslav,Plzeň-venku Liberec,Brno,Sparta) z ní stal velice vážný kandidát sestupu.

Reagovat
celticz

Přehnanej zápas, ale stál za to. Velká škoda, že v Budějcích nechodí lidi. Ten stadion by si to zasloužil..

Reagovat
Sw!fty

ten Kladrubák je vážně vymletej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele