20. kolo
15.03.2015 14:15 CET
2 : 3
(1:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 2:3

Dukla Praha podala proti lídrovi tabulky velmi dobrý a bojovný výkon, ale ten jí nakonec na body nestačil. Domácí se sice dostali do vedení v zápase, ale Plzeň otočila vývoj ve svůj prospěch díky dvěma nařízeným penaltám v samém závěru zápasu. Náskok na druhou Spartu má stále dvoubodový a navíc má utkání k dobru.

Dnes odpoledne ale byla Plzeň překvapivě blízko bodové ztrátě. Favorizovaný celek postavil od prvních minut na hrací plochu Kovaříka, Koláře, Petrželu nebo Mahmutoviće. Brankáře Matúše Kozáčika měl na druhé straně ohrožovat především Tomáš Berger, Tomáš Přikryl nebo Jakub Mareš. Domácí se museli bránit prakticky od začátku utkání. V páté minutě se do zakončení hnal Patrik Hrošovský, který na nic nečekal a ze střední vzdálenosti pálil poměrně razantně a dobře. Jenže mířil jen doprostřed brány, takž brankář Rada ve výsledku zas tak moc práce neměl.

O pár minut později se odražený míč dostal k Petrželovi, který jej ihned napálil směrem na bránu, ale balon skončil hodně mimo. Hosté se dostali do skvělé šance o pár minut později, když se po centru z levého křídla do balonu opřel Mahmutović. Jenže trefil jen tyč, takže si brankář Rada mohl oddechnout. V gólové šanci se zjevil Kovařík, ale byl mu pískán ofsajd. Také Dukla měla velké šance, což dokumentoval například Tomáš Přikryl, který běžel sám na Kozáčika a udělal mu kličku. Slovenský brankář ale zřejmě tušil úmysly soupeře a celou akci zastavil.

Přesto se Dukla ujala vedení. Pět minut před koncem první půle Tomáš Berger zatáhl míč po pravém křídle, následně přesnou přihrávkou nahrával na Marka Hanouska. Ten z první krásně zamířil pod břevno a Dukla vedla 1:0.

Pět minut po změně stran se ale vedení Dukly smazalo. Hlavní úlohu při gólové akci Plzně měl Daniel Kolář, který zatáhl míč po straně a předkládal jej na vápno. Tam se ocitl zkušený záložník Jan Kovařík a krásnou ranou srovnal skóre utkání.

O chvíli později se po Marešově centru před Kozáčikem zjevil Čajič, ale nakonec na balon těsně nedosáhl! Po hodině hry v dresu hostí skočil do hry Stanislav Tecl, který nahradil Aidina Mahmutoviće. Zvýšená aktivita Plzně stále nevedla k vedoucí brance a ani Petrželova sražená střela nenadělala Radovi mnoho problémů. Až dvacet minut před koncem se pískala penalta pro Plzeň! K její exekuci se postavil Dan Kolář a zkušeně poslal brankáře Filipa Radu na opačnou stranu brány - 2:1 pro hosty.

Jen tři minuty ale trvala radost hostujícího týmu. Po přímém volném kopu si na centrovaný balon naskočil Tomáš Berger, který se zorientoval ve vápně skvěle a srovnal na 2:2! Tempo hry se zvýšilo a Plzeň si mohla své vedení vzít zpět, když se do velké šance hnal Stanislav Tecl, ale nakonec pálil hodně vedle. Poté se na hřiště dostal také Pavel Horváth, který přišel zvýšit nebezpečí pro Filipa Radu.

I když sám gól nedal, přesto byla jeho přítomnost znát. A projevila se i na skóre. Když už si domácí málem gratulovali k cennému bodu, hosté si své vedení nakonec přeci jen vzali zpět. V 90. minutě totiž sudí Jílek pískl druhou penaltu pro Plzeň po zákroku Karavajeva. K míči se postavil Dan Kolář a i když tentokrát tolik štěstí neměl a brankář Rada si na míč sáhl, přeci jen se nakonec hosté mohou radovat ze tří bodů.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
boryland

0:1....Mamut....

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
mario23

klasická plíseň, zase 2 penalty, naprostá klasika...

Reagovat
smazaný uživatel

ubrečený zmrdi , nic víc

Reagovat
smazaný uživatel

ubrečenej zmrd seš sám a je neuvěřitelný, jak moc to z toho tvýho "příspěvku" vzhledem k tomu, co se v tom zápase dělo, kypí. No jo, titul nebude, nulo . Stejně vám byl k hovnu přímo spektakulárním způsobem.

Reagovat
jsemdement

Kdo je nula?

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodem takoví, jako seš ty, dělaj Spartě a jejím fanouškům fakt tu nejlepší možnou reklamu. Jmenuje se "vážně chcete patřit do stejnýho pytle s takovým blbem?"

Reagovat
M1ck0

tak na to že měly bejt celkem 3 tak ještě dobrý...nechápu co to brečíš

Reagovat
Lahvac-CZ

Údajně tam bylo 5 tisíc diváků, ale na stadioně sem jich v TV zahlídl tak 200.. jak to teda je?

Reagovat
cepinzcegamy

tohle vyznělo super: "Až dvacet minut před koncem se pískala penalta pro Plzeň!"

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele