25. kolo
25.04.2015 17:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:0

Teplice padly v Praze, protože nestačily na domácí Klokany. Bohemka vyhrála o jedinou branku, kterou měl po dvaceti minutách na svědomí Matúš Mikuš.

Mikuš si před vápnem parádně obhodil Ljevakoviče, který ho pak fauloval. Sudí Ardeleánu ale volil jen ústní výtku. Po pěti minutách sice hezky kombinovali Vachoušek s Horou, ale ten se nacházel v ofsajdu, takže zakončovat nemohl. Hosté se dostali do velké šance také po standardní situaci, když z hranice vápna pálil dvakrát Krob. Míč se dokonce otřel o tyč, ale i s její pomocí brankář Zlámal vše zvládl. Dorážku už Hora nezvládl a ze skvělé vzdálenosti poslal míč mimo!

Teplice byly v této fázi utkání mnohem lepším celkem a Bohemians trochu nevěděli, jak odpovídat na jejich šance. Za vápnem nahrával do dobré pozice Mosquera Moravcovi, ale jeho akce neskončila vůbec nebezpečně. Místo střely, která by byla jistě velmi nebezpečná, volil Moravec nahrávku na Mikuše, který ale míč nezachytil. Po nahrávce od Táborského pálil Litsingi, ale jen nepřesně.

Po dvaceti minutách se do šance dostali domácí Klokani a využili ji skvěle! Jakub Rada centroval míč na bránu, ale brankář Tomáš Grigar vyrobil obrovskou chybu. Míč mu vypadl z rukavic a Matúš Mikuš neměl problémy dostat míč do sítě! Domácí vedli o jednu branku a Teplice byly na tahu.

Na Krobův centr z levé strany si před Zlámalem naskakoval aktivní Vachoušek, jenže nakonec na balon nedosáhl. Po třiceti minutách Ljevakovič našel krásným centrem za obranu Horu, ale brankář Zlámal skvěle vyběhl a míč vyrazil! Krátce před odchodem do šaten Mikuš kombinoval s Bartkem, ale velmi dobře celou akci vyřešil zasahující Jablonský. Po změně stran se dostal do zajímavé šance Moravec, který nakonec také dobře vypálil, ale skvěle zásahl opět Jablonský.

Brankář Zlámal musel zasahovat proti střele Ljevakoviče, ale vše nakonec zvládl a míč vyrazil. Dorážka namířená do břevna byla zbytečná, neb Táborský pálil z ofsajdu. Dvacet minut před koncem utkání se do zajímavé šance prohnal Kapolongo, který využil zmatků v obraně domácí Bohemky, ale nakonec byl stejně v ofsajdu. Hořelo to také v obraně Teplic, když se do vápna dostal Mikuš. Ten ale přízemní ranou nepřekonal brankáře Tomáše Grigara. Grigar musel zasahovat také po akci Mosquery, ale včas vyběhl.

Litsingiho střelu zpoza vápna ke konci zápasu zablokoval Rada, Vachoušek pak pálil nad bránu. Teplice sice přijely do Prahy v roli favorita, ale dnes se jim rozhodně nedařilo. Vázla kombinace, střeleckých pokusů také příliš nebylo. V nastaveném čase sice Teplice přidaly a uzamkly svého soka před jeho pokutovým územím, ale ke skórování jim to nepomohlo.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
ondrasch77

0-1 (Krob)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele