18. kolo
28.02.2015 14:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Baumit Jablonec - Bohemians Praha 1905 3:0

Domácí Jablonec na svém stadionu roznesl Bohemians Praha a připsal si tři body do tabulky. První půle nepřinesla mnoho šancí ani branek, ale ta druhá byla o poznání záživnější. Za Baumit se prosadili Martin Pospíšil, Jan Kopic a také Vít Beneš.

Domácí Jablonec byl před zápasem favoritem, měl dobrou formu a vyhrál také minulé utkání. Z celkem 23 vzájemných duelů s pražskými Klokany vyhrál Baumit Jablonec 15, což ho také stavělo do pozice favorita. Za Jablonec nastoupila i nová posila Valerijs Šabala, která prožila úspěšné minulé kolo proti Slovácku. Bohemians vsadili na dvojici Mikuš, Bratanovič.

Utkání v prvních minutách postrádalo rytmus a množství zajímavě vypadajících nahrávek končila mimo. V desáté minutě Pospíšil zahrával první rohový kop zápasu, ale ten odvrátil pohotový Gajič. Do další šance se postupně probíjel Crnkić, ale podle sudího si pomohl faulem. Přímý volný kop po předchozím zákroku Bratanoviče zahrával Novák, ale jeho pokus nebyl vůbec povedený a brankář Milan Švenger si poradil.

Po pětadvaceti minutých vzal odpovědnost na svá bedra Matúš Mikuš, který proběhl k vápnu. Následně vypálil a jeho střela zamířila těsně nad břevno brány gólmana Vlastimila Hrubého. O chvíli později Greguš zahrával přímý volný kop, ale nedal do střely příliš mnoho razance, takže brankář Švenger neměl mnoho práce s chycením jeho pokusu. Do poslední šance první půle se hnal Matúš Mikuš, ale brankář Vlastimil Hrubý včas vyběhl a celou akci tím ukončil.

První půle příliš mnoho krásy nepředvedla, ale ta druhá ji plně nahradila. Pět minut po změně stran se k míči po ruce Víta Beneše dostali hosté, ale standardní situace se jim vůbec nepovedla. Domácího toho využili rychlým brejkem, který zakončil Martin Pospíšil přesně k tyči - 1:0.

Přesně po hodině hry už domácí vedli o dvě branky. Šabala ještě neskóroval, protože jej vychytal hostující brankář Milan Švenger, ale ten už na dorážku Jana Kopice neměl nárok a znovu inkasoval. Drtivý tlak rozložená obrana hostí vůbec nezvládala a znovu inkasovala. Po sedmi minutách už to bylo 3:0, o což se zasloužil Vít Beneš. Ten se dostal v pokutovém území k přesné hlavičce a nedal brankáři Švengerovi sebemenší šanci zasáhnout!

Domácí sice vedli o tři branky, ale ani s tím se nehodlali spokojit. Další ránu z dílny Greguše ale tentokrát brankář Milan Švenger chytil bez větších problémů. Po kanonádě se tempo zápasu trochu umírnilo a domácí v poklidu kontrolovali průběh hry. Pět minut před koncem mohl dát čtvrtou branku střídající Doležal, ale Švenger byl na místě včas a díky skvělému zákroku se skóre zápasu už neměnilo. Domácí jsou na třetím místě, Bohemians zatím na příčce dvanácté.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
ondrasch77

4-0...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
celticz

Škoda, za první poločas jsme si zasloužili alespoň bod. Ale ta naše obrana (až na Gajiče) je tragická.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele