29. kolo
23.05.2015 17:15 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Baumit Jablonec - Baník Ostrava 4:0

Třetí místo a tím pádem start v kvalifikaci Evropské ligy definitivně patří Jablonci. Baumit si v domácím prostředí pohrál s Ostravou, které nadělil hned čtyři branky. Polovinu zásahů obstaral Jan Kopic.

Baumit měl ještě šanci na druhé místo, ale situaci neměl ve svých rukou. Nutně potřeboval porážku Sparty v Českých Budějovicích, ovšem ta nepřišla a Baumit si tak zahraje "jen" Evropskou ligu.

Jablonec byl v utkání jasně lepším týmem. Svojí převahu demonstroval od první minuty, ale prolomit obranu Ostravy se mu podařilo až později, ve 34. minutě. Masopust předvedl pěknou individuální akci a ve vápně předložil balón nabíhajícímu Pernicovi. Obránce domácích už byl poměrně v úhlu, přesto prostřelil golmana Pavlenku - 1:0 pro Baumit.

Jen o pár minut později už byl Jablonec znovu nastěhován v pokutovém území ostravanů, Jan Kopic dostal po přihrávce Mingazova až příliš mnoho prostoru a šikovný záložník střelou k tyči zvýšil - 2:0. Ještě do konce poločasu měl na kopačce třetí gól Doležal, ale Pavlenka tentokrát obstál.

Každopádně svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého měli zápas plně pod kontrolou, luxusní náskok, který si v průběhu prvního dějství vypracovali, v tom druhém udržovali a navrch přidali ještě další branky. Masopust po Mingazovově výzvě pálil vedle, ale v 68. minutě už to klaplo. Filip Novák prosvištěl vápnem a předložil čistou gólovku pro Martina Doležala, který v pohodě zvýšil na 3:0. Baník se v defenzívě rozložil a o chvíli později inkasoval počtvrté, tentokrát přihrával nový muž na hřišti Crnkić a skóroval znovu Jan Kopic - 4:0 pro Baumit.

Poslední minuty se odehrávaly jasně ve znamení údržby výsledku. Jablonec kontroloval hru, držel balón a v naprosté pohodě si dokráčel pro další vítězství. V příští sezoně čeká domácí kvalifikace Evropské ligy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
ondrasch77

4-0 (Novák, Kopic, Ruslan, Pospíšil)

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně

Reagovat
Banikovec7

0:4

Reagovat
pawelFCB

V Peltovci prohrává Baník už na cestě... ale tipuji X 1:1

Reagovat
vanGomm

Jablonec se soustředí zřejmě víc na finále poháru.Vyhrát pohár je přece jen lepší pro předkola EL,než být 3. v lize.Tip X2.

Reagovat
ondrasch77

, Koberec stejně přejedem jak buldozer....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele