18. kolo
28.02.2015 15:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Sparta Praha 1:1

Bitva dvou velkých rivalů skončila smírně. Zápas rozhodli dva velcí navrátilci, protože za hosty se trefil Václav Kadlec, který v klubu působí na hostování z Eintrachtu Frankfurt. Domácí se ale nevzdali a nakonec se radovali alespoň z jednoho bodu, když se trefil někdejší reprezentant Milan Baroš.

Celá Ostrava se hodně obávala nájezdu sparťanských fanoušků, ale nakonec se bojovalo jen na hřišti. A nervy to byly pořádné. K vidění byla v dramatickém závěru také penalta, díky které mohla jít Sparta opět do vedení. I takový kanonýr, jakým je David Lafata, ale někdy dokáže neproměnit jasnou příležitost. Dnes k tomu výrazně přispěl brankář Pavlenka, který předvedl vynikající zákrok a pokutový kop pět minut před koncem vyrazil mimo tři tyče!

Druhý tým Synot ligy tímto výsledkem nabídl první Viktorii Plzeň šanci dostat se na čele na náskok tří bodů. Sparta se od úvodních minut tlačila do koncovky a z toho rezultovalo několik zajímavých šancí. David Lafata spolupracoval s Václavem Kadlecem, který se dostal do skvělé šance, ale na poslední chvíli byl o balon připraven. Spartu proháněl chorvatský záložník Davor Kukec, ale jeho akce zpravidla končily nepovedenými centry na obsazené spoluhráče. Střelecky se Baník trápil a brankář Marek Štěch zase tak často do práce nemusel.

Sparta zkoušela pozornost brankáře Pavlenky mnohem častěji a například střelecké pokusy Bořka Dočkala a Marka Matějovského vůbec nebyly špatné. Strážce tří tyčí v domácím dresu si ale vždycky poradil. Brankář Marek Štěch byl hlavní postavou další akce, když se míč dostal ve vápně k Milanu Barošovi a ten už byl před Štěchem sám. Hostující brankář ale předvedl skvělý zákrok a míč za svá záda nepustil. A neinkasoval ani v další akci domácích, kdy míč skončil jen těsně vedle tyče.

Za brankáře Pavlenku zaskočila deset minut před koncem jeho obrana, která míč zpacifikovala. Ani ta mu ale nepomohla o chvíli později, když se k míči na středu vápna dostal Václav Kadlec. Balon sice skákal, ale Kadlec jej krásnou ranou z první poslal neomylně do sítě - Sparta vedla krátce před odchodem do šaten o jednu branku.

A Sparťané vlétli impozantně také do druhého poločasu. David Lafata hledal povedenou nahrávkou Bořka Dočkala a obránci Baníku jeho nahrávku nepustili. K míči se ale dostal Václav Kadlec, který byl však ze střeleckého úhlu vytlačen. Stejně se mladému útočníkovi vedlo také o pár minut později, když jeho zajímavá rána mířila těsně vedle Pavlenkovy tyče. Na druhé straně se ho pokusil napodobit Foltýn, ale střela z voleje mu nesedla. O chvíli později prováhal velkou šanci Milan Baroš, který nenahrál lépe postavenému spoluhráči.

Po hodině hry se ukázal ve skvělém světle Davor Kukec, který se zbavil několika protihráčů a když se zdálo, že o míč přijde, obhodil si další dva. Nakonec ale nestihl míč na hrací ploše. To ale Baníku zas tak vadit nemuselo, protože o chvíli později přišla hvězdná chvíle Milana Baroše. Ten si naskočil na skvělý centr do vápna a pohotově hlavou překonal brankáře Štěcha - Baník srovnal na 1:1.

Dvacet minut před koncem měl hodně práce brankář Pavlenka, který musel likvidovat střelu u tyče, ale ránu z bezprostřední blízkosti nakonec udržel ještě před čarou. Sparta přidala a Baník dostala pod tlak. Nakonec se mohla radovat ze tří bodů, ke kterým měla hodně blízko. Přesněji řečeno jedenáct metrů. Sedm minut před koncem totiž Sukup ve vlastním vápně fauloval a sudí Kocourek nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil ostrostřelec David Lafata, ale selhal. Svou dvanáctou branku v letošním ligovém ročníku nedal, protože skvělým zákrokem jeho pokus zneškodnil Pavlenka!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vidím to hodně špatně proti spartě

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
milan78

2:1 2xbaroš ?

Reagovat
smazaný uživatel

nechybělo tomu moc.

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 Lafi

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Mel bych si vyliskat za ten tip ...Baniiiik!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 a ostrava pujde hezky dolů..

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že Spartu obereme o body, jen ten výkon z posledního kola tomu neodpovídá

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím,proti Spartě se nám moc nedaří

Reagovat
smazaný uživatel

No ta záloha vypadá zabijácky, Greguš bude hodně chybět. Kdo to tam bude jako řídit a oběhá to? Holzer s Foltýnem bez větších zkušeností, Kukec náladový a moc neběhá, Mišák prý v posledním zápase nijak nevyčníval, Azevedo někdy moc zbrklý, ale hlavně ne tolik defenzivní.

Snad mě záloha překvapí, ale nevěřím jim.

Reagovat
HorajzmAmmann

Mišák nevyčníval v Teplicích ??

Reagovat
smazaný uživatel

Mám tam "prý" - jen jsem to slyšel od kámoše, že hrál průměrně, já jsem to neviděl kvůli zabíjačky...ale dneska celá záloha hodně překvapila, bojovali všichni a dlužím jim omluvu

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 nebo 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

lafata potvrdil svoj zalostny vykon penaltou...idiot

Reagovat
smazaný uživatel

KING BANICEK!!!

Reagovat
mario23

Tohle už je fakt na vyhazov Lavičky, totální ztráta proti Baníku, kterej přes zimu rozprodal tým. Ale já věřím, že pokud nebude titul, tak ho vyhodí...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní zápas i dobrá divácká kulisa. BANÍK MY JSME BANÍK lalalaláá !!!

Reagovat
Sw!fty

jinak neříká se to moc často, ale rozhodčí to zvládli docela dobře

Reagovat
smazaný uživatel

On fakt nehraje Shala? Ta Sparta je neuvěřitelně vtipná. Aneb jak přivést klenot a pak ho válet ve s*ačkách. Copyright by Sparta.

Reagovat
Sw!fty

ono to ještě někoho překvapuje? V prvním zápase nepřesvědčil, naopak klenot Kadlec ano - hotovo 20

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele