15. kolo
22.11.2014 20:15 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Baumit Jablonec 1:2

Jablonec vedl již o poločase, ale domácí Baník Ostrava srovnal na 1:1 krátce po hodině hry. Hosté se ale nevzdali a přidali na tempu. To mělo za následek konečný výsledek 2:1 pro hosty, což zaručila minutu před koncem vlastní branka nešťastného stopera Jana Baránka.

Ostrava spoléhala především na schopnosti útočníka Vojtěcha Štěpána, veterán Milan Baroš se dostal na jeho místo až v závěru zápasu, konkrétně dvě minuty předtím, než bylo vše rozhodnuto. Mnoho míčů mělo směřovat také na hbitého útoníka Dyjana Carlose De Azeveda, který je však nedokázal ani jednou zakončit do sítě. Hosté spoléhali na Martina Doležala, kterého v závěru nahradil veterán a někdejší reprezentant Tomáš Jun.

První ohrožení branky ze strany Jablonce, když centroval Mingazov a hlavičku Doležala zastavil brankař Pavlenka. Do další šance se dostával Lindpere, ale brankař Hrubý vyběhl a výborně zasáhl hlavou. Do šance se hnali hosté, jenže Novák nezpracoval dlouhou nahrávku a tím pádem nemohl zakončit. Po dvaceti minutách se dostal k ráně mladý slovenský záložník Ján Greguš, ale brankář Vlastimil Hrubý dokázal včas zareagovat a střelu mladého hráče zpacifikoval.

Po pětadvaceti minutách z levé strany centroval na zadní tyč Kopic, na jeho míč si naběhl Rossi, jeho hlavičku ale vytáhl reflexivním zákrokem Pavlenka. Výborný centr Frydrycha z pravé strany, který mířil přímo na hlavu Davora Kukece, ten ale umí zakončovat spíše nohama a jeho pokus brankař Hrubý zastavil. De Azevedo se pokoušel prostřelit svého soupeře, ale nakonec se mu to nepovedlo podle představ. Deset minut před koncem poločasu Davor Kukec výborně uvolnil Holzera, ale jeho centr odvrátila obrana Jablonce.

Až minutu před koncem první půle se povedlo Ruslanovi Mingazovi zpracovat míč a poslat jej před bránu. Tam si sbíhal Martin Doležal, který využil krátkého zaváhání domácí obrany a poslal Jablonec do vedení - 1:0.

Do první šance druhé půle se pokoušel dostat De Azevedo, ale mířil těsně vedle. Střela Filipa Nováka mířila hodně daleko od brány Pavlenky. Brankař Hrubý v souboji jeden na jednoho vychytal Stronatiho. Baník Ostrava se dočkal velké šance zkraje druhé půle, když se centr Davora Kukece do pokutového území, který doletěl až na zadní tyč, kde byl ukrytý Vojtěch Štěpán. Pro něj už nebylo problémem poslat míč do těch správných míst - 1:1.

Na hostech ale bylo vidět, že se nehodlají smířit ani s remízou. Dvacet minut před koncem utkání se Pavlenka musel spoléhat na to, že Doležal nebude mířit přesně. Jeho spolupráce s Rossim ale vypadala velmi zajímavě a nechybělo mnoho k tomu, aby se Doležal dočkal. Po chvíli později Kukec dostal výborný míč za obranu, ale zkušený brankář Vlastimil Hrubý si poradil.

Deset minut před koncem Frydrych zastavil nedovoleně Juna a rozhodčí odpískal další faul pro Jablonec. Ale ani z něj hosté nic nevytěžili. Pět minut před koncem utkání se na hrací ploše objevil také někdejší reprezentant Milan Baroš, který se pokouší vrátit se do formy. Ani on se ale mezi střelce nezapsal. Naopak sledoval, jak si nešťastný stoper Jan Baránek sráží míč do vlastní branky po akci Pospíšila. I kvůli tomu si hosté nakonec odvezli tři body, zatímco Ostravanům zbyly oči pro pláč. Nyní jsou šestí, zatímco Baumit Jablonec odjíždí domů jako druhý celek nedohraný tabulky Synot ligy.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to boj ale věřím Baníku že vyhraje 2:1

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
ondrasch77

0-2 (Kopic, Ruslan)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rad bych aby banik vyhral...ale mysim ze to Jablonec uhraje...tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
klokan.paul

Tip 2

Reagovat
Kepy_FCB

Pelta zařídil

Reagovat
Sw!fty

a co Pelta zařídil, vždyť si to tam kopnul Baránek sám

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nás podcení a vybojujeme 1:0. Ale více se bojím, že půlka obrany se vykartuje, všichni mají po 3 žlutých.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele