3. kolo
09.08.2014 20:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lafata zařídil výhru v Příbrami

Obhájce prvenství pražská Sparta si na hřišti Příbrami alespoň částečně spravila chuť po nevydařeném vystoupení Ligy mistrů proti Malmö, když zvítězila 1:0. Svěřenci Vítězslava Lavičky se ale na vítězství pořádně nadřeli, vítěznou trefu totiž obstaral až dvacet minut před koncem kapitán David Lafata.

Na úvod Synot ligy vyfasovala Příbram hodně těžký los, který měl zápasem proti Spartě vrcholit. Doposud se s ním vypořádala dobře, remíza s Plzní a Libercem se rozhodně počítá. Už v osmé minutě mohl mistra zaskočit Řezníček, jeho přihrávka na zcela volného Filla ale neprošla. Vzápětí na druhé straně vyrobil hrubici zkušený Tomáš Zápotočný a Ladislav Krejčí ve snaze obstřelit Boháče orazítkoval vzdálenější tyč! Za chvíli bylo před Boháčem znovu velmi horko. Po průniku Hušbauera zblízka zakončoval Krejčí, ale Boháč skvěle vykryl. O dorážku se ještě pokoušel Lafata, ovšem obrana Příbramských ho zablokovala. Ve 26. minutě zkoušel střelecké štěstí Jakub Řezníček, na branku Bičíka mířil přesně, avšak sparťanský brankář jeho pokus vyškrábl. Před koncem poločasu se ještě nejvíce vyšrouboval do vzduchu Zápotočný a hlavou protáhl Bičíka.

Příbram hrála se Spartou vyrovnanou partii a diváci na zaplněné Energon aréně si na atraktivitu a tempo utkání rozhodně nemohli stěžovat. V 52. minutě hledal Řezníčka Pilík, nicméně útočník domácích byl velmi dobře pokryt. Na druhé straně pálil ze střední vzdálenosti Lafata ale žádné nebezpečí pro Boháče to neznamenalo.

Jediná branká utkání nakonec padla až v 70. minutě, kdy Krejčí na malém vápně našel nabíhajícího Lafatu a pro něj jsou takovéto góly přímo typické. Vedoucí branka byla pro Spartu přímo vysvobozením, neboť v této fázi zápasu rozhodně neměla herně navrch. Každopádně do konce zápasu zbývalo pořád dvacet minut a Příbram hodlala udělat vše co bylo v jejich silách, aby alespoň stejně jako proti Plzni a Liberci remizovala. V 84. minutě hlavičkoval po rohovém kopu těsně nad Řezníček a o minut později ho napodobil Zápotočný. Závěr utkání i s nastaveným časem už Sparta zvládla takticky dobře a Příbram do ničeho nepustila. Po třech kolech tak má stále plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
antonio13

pohrajem 0:1...po svedsku budou kluci mimo....

Reagovat
antonio13

nemela byt reakce...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stáhnout Bořka a tedy hrát klasický křídla Přikryl s Láďou, nebál bych se i sesazení Hybše nebo Vašona.

Reagovat
martin1

sesazení Hybše? vzdyt nehraje v zakladu

Reagovat
boryland

1:1..........

Reagovat
Rarášek

Jedééééééééééééééééééééém 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Už mě unavuje číst na diskuzích o tom že je Matějovský osa týmu a bez něj by to nešlo !

Ten hráč má 2-5 výborných přihrávek za zápas, to je nezpochybnitelné, ale jenom kvůli tomu nemůže hrát základ!Góly z toho padaj minimálně.

Ten hráč je extrémně pomalý, brzdí hru, a to jak si vezme míč a už je evidentní že čeká kdo ho štrejchne aby "vybojoval" faul opravdu Spartě nepomáhá! Otočky dozadu je výsměch!

Ve Spartě by se měli probrat a poslat ho do hajzlu!

Nejlépe přivést ze států bývalé Jugoslávie mladého středního záložníka!

Reagovat
smazaný uživatel

sestavu na dnešek bych viděl z toho co je dostupné :

Štěch-Hybš,Brabec,Kováč,Kadeřábek-Krejčí,Vácha,bohužel Matějovský,Hušbauer,Přikryl-Lafata

Bednář je k ničemu,Nešpor je proti týmům co hrají beton,Štěch by se měl taky předvést, když Bičík není až tak suverení ikdyž špatný taky ne.Costa nemá formu a je nejistý, tak proč nedat šanci Bybšovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Neměl by jsi brát drogy..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Něco podobného jsem psal před zápasem na fb Sparty, místní fb fans mě poslali do prdele přesně s tím, že "Matějovský je osa týmu" a že jsem debil. Jsem rád, že alespoň někdo není slepej a blbej :)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele