25. kolo
25.04.2015 17:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 2:3

Liberec si připisuje další tři body a jeho náskok na sestupovou zónu narůstá. V Uherském Hradišti bylo k vidění skvělé utkání a celkem pět branek! Po deseti minutách si Košút vstřelil vlastní branku, tři minuty poté skóroval Valenta. Mezi střelce se pak zapsali také Delarge, Došek a Frýdek, který rozhodl osm minut před koncem.

Utkání hodně bohaté na šance i góly začal lépe hostující Liberec. Luckassen centroval z pravé strany do vápna Slovácka, kde si jej našel Fleišman. Ten sice pálil z dobré pozice, ale netrefil ideálně. Z levé strany centroval Šimko, ale celá akce skončila jen ofsajdem. První branka padla po deseti minutách. Z rohového kopu se míč snesl ve vápně k hlavičkujícímu Kevinovi Luckassenovi, který se snažil míč umístit do sítě. Pálil ale jen do Tomáše Košúta, který si naneštěstí pro domácí srazil míč do vlastní brány!

O dvě minuty později si za obranu domácích opět skvěle zaběhl Luckassen, ale jeho zakončení ještě lépe zastavil vybíhající brankář Heča. Jeho soupeř v bráně Slovanu Liberec ale také kapituloval. Hrošša překonal Jiří Valenta, který se trefil naprosto ukázkově. Za vápnem si počkal na nahrávku od Jaroslava Diviše a z první poslal míč přímo do rohu brány - 1:1.

Po patnácti minutách se Delarge dostal s míčem až do pokutového území a tam jej přihrál Luckassenovi, ale tomu se nepovedl centr. O chvíli později se do skvělé šance dostal hostující Delarge, ale neprostřelil brankáře Heču! Následnou ránu Luckassena zlikvidoval pohotový Košůt, který míč vyrazil téměř z brankové čáry. Po třiceti minutách spálili ofenzivní hráči Liberce další velkou šanci. Frýdek ale napálil jen Heču a toho neprostřelili ani poté zakončující Soungole s Pavelkou.

Slovácko pak přišlo při útoku o míč a potrestal jej Delarge. Ten celou akci začal, když unikl s míčem až těsně před vápno domácích. Tam jej nahrál Luckassenovi, který mu nesobecky do vápna vrátil. S tím už neměl Delarge žádné problémy a přes snahu domácí obrany zakončil přesně - 2:1.

Pouhé čtyři minuty po změně stran se ale radovali také domácí. Na 2:2 srovnával vysoký útočník Libor Došek. Hlúpik vystřelil z hranice malého vápna, brankář Hroššo ještě ránu vyrazil. Moc mu ale nepomohli jeho obránci, kteří ve vápně nedůsledně bránili Libora Doška. A pro něj už nebylo problémem zasunout míč do sítě.

Po hodině hry si Liberec zkomplikoval cestu za třemi body, protože se po zásahu míče rukou nechal vyloučit obránce Jiří Fleišman. Dvacet minut spálil Trávník velkou šanci, když po centru Hlúpika hlavičkoval z malého vápna jen do prostoru brankáře Hrošša. Až osm minut před koncem strhl vedení na stranu hostujícího celku Martin Frýdek, ke kterému se za obranou snesl míč po teči obrany domácích. Tři minuty před koncem zachránil tři body pro Liberec Pokorný, který zastal místo překonaného Hrošša.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tohle bude solidní match..tipoval bych remízu ale jakožto fanda fcs musím tipnout výhru slovácka 3:2 liberec se zachrání i tak

Reagovat
Superme

Pokud budou makat jako proti Spartě, tak věřím ve výhru. Je potřeba využít euforie!

Tip: 0:1 (Bakoš)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Delarge

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
ondrasch77

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele