2. kolo
02.08.2014 17:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 4:1

Libor Došek se stal hlavním hrdinou utkání mezi domácím Slováckem a hosty z Prahy. Klokani nedokázali udržet pozornost ani kanonýra Doška na uzdě a celek z Moravy jim oplatil čtyřmi vstřelenými brankami.

Fotbal v českém prostředí utrpěl jednu velkou ztrátu, která samozřejmě narušila chod dalšího kola první fotbalové ligy. Zesnulému Františku Hrdličkovi vzdali poctu hráči na trávníku i diváci v ochozech. A i když je to pouze chabá náplast na bolavou ránu, alespoň pohled na skóre mohl po skončení utkání těšit.

Bohemians měli první velkou šanci na zvrat v zápase, když Engelmann z pravé strany odcentroval na zadní tyč, kde se zjevil zcela volný Mosquera. Ten ale hlavou z blízka šanci trestuhodně zahodil a minul. Slovácko mělo šanci na odpověď, když domácí mužstvo zahrálo rohový kop nakrátko, obrana Bohemky míč odvrátila k Šumulikoskému, jenž z první pálil, střela byla zablokována. Odražený balon se dostal k Šimkovi, jehož rána se dostala až k brankáři Švengerovi, ten musel zasahovat a odvrátit míč do bezpečí.

Diviš dostal přihrávku na pravou stranu za obranu Klokanů a směřoval do pokutového území, tam vystřelil a díval se, jak jeho nedůrazná rána míří po zásahu obránců soupeře mimo tři tyče. Slovácko se ale brzy dočkalo zaslouženého vedení. Po centru z pravé strany od Valenty zůstal nekrytý ve vápně Libor Došek, který potvrdil, že nechávat tohoto dlouhána nekrytého v pokutovém území se zkrátka nevyplácí. Došek hlavou zavěsil přesně k tyči a Slovácko vedlo.

A ani napodruhé se Bohemka nevyvarovala chyb, když Divišovi chybělo jen velmi málo k tomu, aby zavěsil podruhé. Byl ale natolik překvapen svou šancí, že zazmatkoval a poslal míč mimo. Obdobně se ještě před koncem první půle vedlo Liboru Doškovi, který rovněž hlavičkoval mimo. Slovácko se rozhodlo pět minut po změně stran trochu oživit hru a na trávník se dostal Luboš Kalouda. Ten byl na hřišti sotva čtyři minuty, ale přesto dokázal přihrát na z brankové čáry Veliče Šumulikoskému, který už balon dopravil za záda bezbranného Milana Švengera.

Sotva o minutu později Slovácko dokonalo dílo zkázy, když Diviš proběhl kolem lajny a přihrál na malé vápno Michalu Trávníkovi. Ten zblízka pod břevno poslal brankáře Švengera potřetí do sítě pro míč.

Hodně práce měl také jeho protějšek. Heča si ale nakonec poradil se zakončením Jakuba Rady a následně pokryl také šanci Josefa Jindřiška z volného přímého kopu. Byli to ale hráči Bohemians, kdo se radoval z dalšího gólu. Obrana Slovácka na chvíli zaváhala a toho využil krásně dorážející Matúš Mikuš. Diviš sice v závěru trefil jen tyč soupeřovy brány, ale ještě jeden gól diváci viděli - o minutu později se totiž trefil Libor Došek a uzavřel skóre zápasu.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
celticz

Tragedie z naší strany, jak dozadu tak dopředu. Jedinej Mikuš si zaslouží pochvalu Zbytek týmu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele