17. kolo
20.02.2015 20:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - Baumit Jablonec 1:2

Baumit Jablonec zvládl první jarní duel a získal tři body. Hlavní hvězdou utkání se stal Valērijs Šabala, který se mezi střelce zapsal dvakrát. Jablonec je po výhře v Uherském Hradišti na třetí příčce o bod za druhou Spartou Praha, ale ta má zápas k dobru.

Hosté z Jablonce přijeli na Moravu s útočníkem Valērijsem Šabalou, který jim podle jejich mínění měl zajistit tři body. To se mu také nakonec povedlo, i když cesta za výhrou byla poměrně komplikovaná. V domácím útoku měl své místo jisté velikán Libor Došek, který ale vyšel střelecky naprázdno. Jedinou branku domácího Slovácka vstřelil pár minut před koncem prvního poločasu mladý záložník Filip Hlúpik.

Právě ten se dostával do první šance, ale na dlouhý míč nedosáhl. Došel si pro něj brankář Vlastimil Hrubý. Hlúpik se dostal do další dobré šance poté, co pro něj do druhé vlny sklepl balon Libor Došel, ale před Hlúpikem zasáhl včas pozorný obránce Novák. Po centru Kuncla zakončoval přes hlavu Kerbr, ale brankář Hrubý byl pozorný a včas zareagoval. Zajímavý centr Kopice si vzal do náruče Milan Heča. Kopic se dostal do velké šance také po dvaceti minutách, když na něj obrana Slovácka úplně zapomněla, ale střílel vysoko nad.

Chybu vyrobil Radek Mezlík, který vystihl "malou domů" a postupoval sám na branku Heči, ale domácího brankáře neprostřelil! To byla velká šance, ale hosté si museli na své vedení počkat. Nečekali dlouho, protože v 28. minutě centr Nováka vyboxoval Heča na hranici vápna. Tam se ocitl Romera, který okamžitě bez přípravy vypálil. Přímo na hranici ofsajdu stál lotyšský talent Valērijs Šabala, který dnes nastoupil ke svému prvnímu utkání. Talent z Belgie nastavil nohu a tečoval míč za záda brankáře Heči!

Deset minut před koncem prvního poločasu se Slovácko dostalo do dvou vyložených šancí. Nejprve Libor Došek nadvakrát nepropálil brankáře Vlastimila Hrubého, následně se neprosadil ani tvrdou střelou Kuncl. Vzrůstající tlak ale domácí přeci jen proměnili. O dvě minuty později se z branky radoval Filip Hlúpik. Nejprve Slovácko hrozilo střelou Reinberka, která ale ještě neskončila v síti. Na brankové čáře byl totiž míč vyražen. Problém pro Jablonec byl v tom, že míč se dostal právě k Hlúpikovi, který propálil všechno před sebou!

Jablonec se tři minuty po změně stran dostal do šance poté, co Ján Greguš pálil poměrně zajímavě, ale brankář Heča balon vyrazil na rohový kop. Z něj už Jablonec neudeřil. Deset minut po změně stran Jablonec zahrával rohový kop a zahrál jej parádně. Míč se ve vápně snesl přesně na hlavu Valērijse Šabaly, který ve svém premiérovém zápase za Baumit také podruhé vstřelil branku a hlavou poslal Jablonec znovu do vedení - 2:1.

O chvíli později se zastřeloval také Crnkič, jehož ránu ale zastavila branková konstrukce! Šabala mohl krátce poté vstřelit hattrick, ale s jeho zakončením si brankář Heča poradil bez větších potíží. Domácí prapor mohl pozdvihnout Milan Kerbr, který zahrál přímý volný kop dvacet minut před koncem zápasu skvěle k tyči, ale brankář Hrubý konečky prstů vyrazil balon na roh. Pět minut před koncem hry se ke střele dostal znovu Reinberk, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Šumulikoski pěkným centrem našel ve vápně Reinberka, který posílal balon na Doška, ale před ním zasáhl Vít Beneš.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
forma

0:2 - ZA LITRA

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Musím říct, že mě úvod článku potěšil: Atraktivní duel týmů bojujících o pohárové příčky otevře po dlouhé zimní přestávce jarní část Synot ligy." Kéž by to byla pravda. Nic méně tuším, že se takto dá hovořit jen v případě Jablonce a celek mého srdce má ambice skromnější. Na druhou stranu nemáme nic jistého a je začátek jara, a doma se celkem daří. Pokud najdu odvahu, dám 1X, kurs 1,73 je na dvojtip a domácího solidní.

Reagovat
ondrasch77

0-2 (Šabala, Kopic)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele