6. kolo
30.08.2014 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 4:1

Synot liga má za sebou již šesté kolo a zatím jsme se v něm rozhodně nenudili. To dokazuje také další zápas, který se hrál na Moravě. FK Příbram v něm na domácí Slovácko jednoznačně nestačila a nakonec si domů odvezla potupnou porážku čtyři ku jedné.

Příbram nemá se zájezdy na hřiště soupeře dobré zkušenosti. Dnes se její smutná série protáhla na již sedmadvacet zápasů, kdy se domů vracela bez tří bodů. Všechno špatně, to si asi budou hráči Příbrami říkat cestou zpátky. Jak se to stalo? Začněme od začátku - Slovácko bylo aktivnějším týmem a bylo na jeho projevu vidět, jak moc se hráči chtějí dočkat výhry. Od prvních minut se Slovácko "zakouslo" do soupeře a po zbytek zápasu už ho nepustilo.

Kuncl z autového vhazování přihrál Radovi, jehož centr směřoval na Kerbra. Jeho hlavička ale nenašla nikoho ze spoluhráčů, takže skóre se nemělo. Diváci ale dlouho čekat nemuseli. Unikající Rada vyvezl míč až před pokutové území a nikým neatakovaný přihrál Divišovi. Tomu se povedl centr na hlavu Libora Doška a dlouhán ve službách Slovácka byl u míče dříve než Krbeček. Došek v takovýchto situacích prakticky není k udržení, takže i tentokrát překonal tak hostujícího brankáře.

Tomáš Pilík poslal dlouhý balon do vápna ze standardní situace, kde jej prodlužoval Zápotočný, poté svedl souboj Došek s příbramským hráčem a od domácího fotbalisty se balon dostal za čáru. Po dvaceti minutách to bylo o dvě branky. A kousek Luboše Kaloudy stál rozhodně alespoň za potlesk. Přesný centr od Rady přes polovinu hřiště našel právě nabíhajícího Kaloudy, který skvělou ranou z voleje prostřelil brankáře Krbečka!

Zbraně a celá taktika Slovácka byly vlastně velmi jednoduché - dlouhé pasy na nabíhající hráče, se kterými si ale obránci Příbrami vůbec nevěděli rady. A navíc soupeři ještě usnadňovali skórování. Špatného zpracovaní v pokutovém území Suse využil Jaroslav Diviš. Potáhl si míč do vápna a prostřelil brankáře Krbečka na zadní tyč.

Slovácko mohlo být potrestáno za faul díky ráně Pilíka, ale jeho pokus přes zeď byl zastaven vracejícím se Reinberkem. Příbram se stále více dostávala do hry a pokus Martina Filla po chybě obrany domácích vůbec nebyl marný. Martin Fillo se tak dočkal až o pět minut později. Po centru od Zemana si Fillo naběhl do pokutového území, kde ještě v pádu stihl přehodit míč přes padajícího brankáře.

Ve vápně byl o málo chvil později stažený Došek protějškem Nevesem a dožadoval se penalty, sudí Nenadál nechal pokračovat ve hře. Přesto se Slovácko dostalo ještě jedné trefy. Domácí diváky rozjásal druhým gólem Luboš Kalouda, který se prosadil po teči jednoho z příbramských hráčů. Pro Kaloudu už byla snadná práce balon dopravit za záda brankáře Příbrami.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
kecipep

Tak to má být, všichni se z nás musí posrat!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele