22. kolo
30.03.2014 17:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Dukla Praha 2:1

Zbrojovka navázala na vítězství v poháru a v lize tím učinila důležitý krok za celkovou záchranou. V souboji s pražskou Duklou padly všechny branky už v prvním poločase.

Brněnští fotbalisté nastoupili v týdnu k prvnímu zápasu Poháru České pošty a na půdě Slavie vyhráli 1:0. Kouč Kotal doufal, že jeho svěřenci na výkon z Edenu naváží, což se nakonec podařilo. Naopak své trápení prohloubila Dukla.

Je pravdou, že družina vedená trenérem Kozlem vůbec nezachytila začátek zápasu. Brno bylo od úvodu aktivnější a v 19. minutě se po zásluze ujalo vedení. Šísler vysunul do šance Keresteše, který i přestože byl v poměrně ostrém úhlu, střelou za zadní tyč překonal brankáře Radu - 1:0 pro Zbrojovku. A domácí nepolevovali v aktivitě. Hyčka v souboji vybojoval míč, předložil ho Skalákovi, který ve vápně pohodlně překonal Radu - 2:0 pro Zbrojovku. Dukla rázem prohrávala o dvě branky a mohlo být ještě hůře. Po centru Zavadila hlavičkoval v čisté gólovce Pernica a Rada měl co dělat, aby míč neskončil za brankovou čarou. To muselo domácí vzápětí mrzet, nebo z následného brejku Dukla snížila. Ouedraoga našel centrem Josefa Marka a Hladký, aniž by si vůbec pořádně sáhl na míč, poprvé inkasoval.

Po změně stran si Dukla vytvořila solidní nápor, ale narazil na velký problém neproměňování šancí. Milan Černý by koneckonců mohl povídat. Poté co šel sám na branku, udělal Hladkému kličku, ale prázdnou branku netrefil! O chvíli později Hladký vytáhl výborný zákrok po šanci Marka Hanouska a Brno stále vedlo 2:1. A i domácí borci spalovali, Šísler nedokázal využít dezorientovanosti Rady, k druhému zásahu v utkání mu chyběl jen kousíček.

V 84. minutě prosvištěla těsně vedle Kovalova rána a brněnští si mohli znovu oddychnout. Dukla určitě měla na to, si z Brna odvézt bod, ale nepovedlo se jí to.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
klokan.paul

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele