7. kolo
30.08.2013 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 0:2

Slovácko zabralo v pravý čas, v důležitém duelu porazilo Brno na jeho hřišti zaslouženě 2:0 a posunulo se do první poloviny tabulky. Domácí zůstávají na hraně sestupu.

Takřka existenciální příchuť moravského derby vytvářela špatná situace obou soků - jak Zbrojovka, tak Slovácko čekali na výhru od července, konkrétně od 2. kola, ze 6 dosavadních utkání vytěžili pouze čtyři body, a bylo tedy jasné, že úspěch v dnešním měření sil bude mít vysokou hodnotu. Hůře na tom byli před výkopem domácí, kteří za sebou táhli šňůru čtyř porážek, a po bezkrevném výkonu si nakonec připsali i pátou.

Už po třech minutách na hřišti se k první nebezpečné ráně dostal hostující záložník Valenta, jehož pokus minul branku jen o několik decimetrů; na velkou šanci však diváci čekali až do 37. minuty, a hned z toho byla úvodní trefa zápasu. Brněnský gólman Hladký sice dokázal vytěsnit hlavičku Petra, ale na Kerbrovu ránu z dorážky už byla domácí obrana krátká.

Šlo o zasloužené vyústění situace - brněnští nedokázali využít výhody domácího prostředí a za Slováckem jednoduše zaostávali prakticky celou úvodní půli. Pouhá převaha však ještě nezaručuje šance, a publikum se nějakým fotbalem nahoru - dolů kochat skutečně nemohlo; další zajímavá akce přišla až téměř po hodině hry, kdy Ondřejka našel křížným centrem ve vápně volného Valentu, a Hladký musel jeho volej odvracet vynikajícím zákrokem.

Slovácko však dlouho smutnit nemuselo, jelikož v 67. minutě už to bylo o dvě branky. V té době už se brněnští sice herně zvedali, ale definitivní ránu jim zasadil Tomáš Košút, který využil nedorozumění v domácí obraně, ukradl před Hladkým poskakující míč a uklidil jej do sítě. Bylo zřejmé, že chce-li Zbrojovka ještě vývoj zápasu zvrátit, musí okamžitě snížit.

To se málem povedlo o pouhých pět minut později - ani Buchta, ani Melichárek však před bránou nedokázali zasáhnout Skalákův centr. Větší pozdvižení mezi domácími fanoušky nicméně vyvolala poslední velká akce zápasu, která přišla šest minut před koncem - za hranicí vápna se k míči dostal Mezlík a z první vypálil na Melichárka projektil, který minul konstrukci pouze o několik centimetrů. A protože to bylo ze strany Brna vše, putují všechny body do Uherského Hradiště.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Frank Lampard 8

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Gólové statistiky pro tento zápas: http://www.ligista.cz/news/brno-slovacko1/

Více info na ligista.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš mi prosím Tě vysvětlit, co mají znamenat ta čísla v kruhu? To jsou čísla hráčů, nebo počty potencionálních střel? A vůbec, z jakých statistik vycházíš při prognózách a kdo programoval? Soudě dle tvých KO tipů to asi nemá moc valnou vypovídací hodnotu??

Reagovat
smazaný uživatel

Už to prolomíme. 2:0

Reagovat
hradec

Brno 0:0 Slovácko

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
PaulinhoTheGunner

4:1

Reagovat
monty25

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Remízka, třeba 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda do repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Grmela bude odvolán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele