22. kolo
29.03.2014 20:15 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Plzeň před vlastními fanoušky nadělila Slovanu rovný půltucet

Očekávaný magnet dvaadvacátého kola byl záhy rozhodnutý, neboť Viktoria po půlhodině hry vedla o čtyři branky, Liberec už se na zdramatizování stavu nezmohl a nakonec si teprve podruhé odnesl porážku o šest gólů. Domácí navíc v lize porazili doma Slovan po 13 letech!

Pouze na lavičku znovu usedla dříve neodmyslitelná součást plzeňské základní sestavy Pavel Horváth, kterého ve středu pole nahradil Patrik Hrošovský (celkově potřetí z posledních čtyř utkání). Již ve druhé minutě rozehrával Kovařík volný přímý kop a za pomoci Rybalky se balón ocitl za Hroššovými zády - 1:0! Zraněného Radoslava Kováče navíc záhy vystřídal Sackey.

Krátce po odchodu libereckého vůdce si Petržela udělal "dobrý den" z Frýdka a za pomoci Pimpary zapadl jeho lob do sítě - 2:0. Hosté byli naprosto venku z role. To jen deklaroval Procházka, který ukázkovou střelou ze standardky zvýšil už na 3:0! Korunu na skvělý výkon Západočechů přidal Hrošovský, jenž se šikovně zbavil protihráče a uklidil míč k tyči - 4:0.

Ve zbývajících čtyřiceti pěti minutách už se duel víceméně dohrával. Přesto přese všechno se ještě skóre měnilo a postaral se o to Petržela, který pro někoho možná překvapivě usměrnil z voleje do branky centr Koláře - 5:0! Deset minut před koncem utkání pak Ďuriš hned dvakrát proměnil pokutový kop (musel opakovat), který byl nařízený za faul Sackeyho na Petrželu, čímž uzavřel skóre na konečných 6:0. Takto ostudnou porážku Liberec poznal teprve podruhé.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
boryland

2:0..........Kolda,Teclík.......

Reagovat
REPLIKATOR

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Plzen doma Liberec nikdy neporazila?

Reagovat
REPLIKATOR

Naposledy před 13 lety, od té doby 9x neporazila

Reagovat
REPLIKATOR

Takhle ta série skončit nemusela

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je nálož!!!!!!!!!!!! ještě že jsem nekoukal

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi tady někdo objasnit, proč kovaříkův gól je veden, jako vlastní gól Rybalky, zatímco petrželův první gól, jenž byl tečován daleko více, nikoliv??? Obě střely by přece šli na bránu, i kdyby k teči nedošlo. Nevím, jaký je pro vlastence přesný výklad pravidel, ale v tomto případě bych jako více "vlastní gól" viděl ten petrželův... Už jsem viděl góly, po střelách jenž úplně změnili směr a byli připsány těm, kdo střílel, ne tečujícím obráncům, ale stejně tak i prakticky stejné góly vedené jako vlastní... Myslel jsem si, že pokud střela nesměřuje na bránu a obránce ji tečuje tak, že ji na bránu nasměruje, pak je to vlastňák. Pokud ale střela míří na bránu a někdo ji jen lehce tečuje, pak by to měl být gól střílejícího hráče a ne vlastňák (např. Kovařík včera)???

Reagovat
smazaný uživatel

geniální zápas Viktorky !!!!!!!! absolutně úžasně hráli Liberec jen válel šunky neměl vůbec šanci včra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele