20. kolo
16.03.2014 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Plzeň znovu nepřesvědčila a rozešla se se Slováckem smírně

Další nepovedený zápas mají za sebou Západočeši, kteří tentokráte nedokázali vyzrát na Slovácko, které si tak z Plzně odváží cenný bod za remízu 0:0. Domácí na vedoucí Spartu nyní ztrácí již deset bodů.

Dušan Uhrin mladší udělal oproti pohárovému vystoupení s Lyonem tři změny: Tomáše Hořavu, který si odpykával disciplinární trest, zastoupil ve středu pole univerzál Václav Procházka, jehož ve stoperské dvojici nahradil Lukáš Hejda. Do základu se podíval také Jan Rezek.

Posledně jmenovaný mohl okamžitě po začátku otevřít skóre, ovšem na Heču si nepřišel! Hned nato se už radoval Tecl, rozhodčí mu však branku vinou ofsajdového postavení neuznali, přitom televizní záběry následně ukázaly, že branka měla platit. A do třetice se do šance dostával opět Tecl, načež bývalý hráč Plzně Rada zahrál ve vápně rukou a pískala se penalta! Tu si vzal na starost tradiční exekutor Horváth, ale svým pokusem zacílil pouze na vnější stranu tyče!

Moravané se však také nenechali zahanbit. Konkrétně to byl Jaroslav Diviš, kdo se hned dvakrát hnal do stoprocentní šance, ovšem poprvé skvěle zasáhl Limberský a podruhé si připsal neméně spolehlivý zákrok Bolek! Po sérii rohových kopů (celkem jich bylo pět) to zkoušel rovněž Došek, jenž usiluje o 100. ligový zásah, ale na strážce plzeňské svatyně si nepřišel. Hosté byli očividně při chuti, což jako další dokumentoval Rada, který svým projektilem orazítkoval břevno!

Hrálo se nahoru dolu. Velkou možnost měl na domácí straně znovu Tecl, avšak odkrytou část branky minul. Odpověď si nachystal nezastavitelný Diviš, ovšem výborně chytající Bolek svůj tým opakovaně podržel! Diváci však na tuto situaci reagovali po svém - pískotem...

Po půlhodině hry měl další obrovskou příležitost Tecl, ale pro změnu namířil balón pouze do slováckého brankáře. A jen o pár minut později ten samý hráč podruhé dotlačil kulatý nesmysl mezi tři tyče, avšak podruhé byl sudími obviněn z nedovoleného postavení.

Druhých pětačtyřicet minut už se netýkalo Mariána Čišovského, místo kterého se do středu obrany zatáhl Procházka, před kterým operoval Patrik Hrošovský. Od této chvíle měli Západočeši míč častěji na svých kopačkách, ale do nebezpečných situací se takřka nedostávali.

Naopak další nadějně vyhlížející akci Slovácka doslova za minutu dvanáct zastavoval Limberský. Po hodině hry se ze hřiště pakoval i druhý stoper Hejda (vystřídal ho Roman Hubník), ani to ovšem kýžený efekt nepřineslo. Plzeň mohla už poněkolikáté děkovat Bolkovi, který zastavil další ránu skvěle hrajícího Diviše! Na bezbrankovém stavu už posléze nic nedokázali změnit ani střídající Wágner a Řezník, načež tak Viktoria potřetí za sebou nedokázala zvítězit.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
kecipep

1:1

Reagovat
boryland

4:1...............Wagy 2,Petržel,Horvy...........

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Petr325

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Petr325

Rozhodně mnohem lepší utkání, než včera v Příbrami. Oba týmy chtěly hrát, spousta šancí, jen žádné góly. Co si myslíte o tom neuznaném gólu? Já osobně bych takovéto hraniční situace pouštěl - aspoň by padalo více gólů, ale podle mého to offside byl, poněvadž se neměří, kde hráč stojí, ale bere se tělo jako celek. Každopádně, kdyby platil, tak by se o tom taky hodně diskutovalo...Mrzelo mě simulování Koláře, ale u Limberskýho mě to nepřekvapilo

Reagovat
smazaný uživatel

Takové situace by se měly pouštět ve prospěch útočícího mužstva, takže ofsajd chybně odmáván. Zase by se ale dalo hodně spekulovat o té penaltě.

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta jasná...Offside u golu Tecla taky byl ... Prostě celé jeho tělo bylo za obránci...Rozhodčí to nemůže pustit když to viděl jen kvůli tomu že útočil... Jinak me Plzeň udělala výkonem radost a Uhrin zase rozhovor TOP

Reagovat
smazaný uživatel

Uhrin je nekutečně arogantní a nabubřelý pán

Reagovat
smazaný uživatel

Vypada že doba Plzně se konči.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele