19. kolo
09.03.2014 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta ovládla důležité klání s Plzní a výrazně nakročila k titulu

Hodně důležité vítězství si proti Viktorii Plzeň zapsala Sparta, která tak navyšuje svůj náskok na čele tabulky již na osm bodů! Ve zbývajících jedenácti kolech tak už má ACS jediný cíl - udržet náskok a získat titul.

Ani jedna strana nemohla do očekávaného šlágru nasadit nejsilnější možnou jedenáctku. Sparta se musela obejít bez zraněného Ladislava Krejčího, jehož na levé straně nahradil Tomáš Přikryl. Tradiční plzeňskou "jedničku" Matúše Kozáčika opětovně zastoupil Petr Bolek.

Pražané hned od začátku dávali najevo, kdo je doma a aktivitou spojenou s vysokým procentem držení míče získávali navrch. Osmá minuta následně přinesla domácím zasloužené vedení: Matějovský vyslal kolmici na rozběhnutého Costu, jenž vrátil pod sebe na Přikryla, který se neukvapil, ideálně zpracoval míč a levačkou poslal kulatý nesmysl do sítě - 1:0!

Jen o pár minut později mohl zvýšit vedení Lafata, ovšem trefil jen místo, kde stál dobře postavený Řezník, jenž tak své mužstvo zachránil od pohromy! Také nadále byla na programu jednoznačná dominance ACS, které mělo chvílemi až 60% držení míče, což jen dokazovalo rozložení sil na trávníku, kde Viktoria za celých čtyřicet pět minut prakticky neohrozila soupeřovu branku.

Pokud chtěla hostující družina ve zbytku utkání něco změnit, tak ji udělala pověstnou čáru přes rozpočet hned 48. minuta, kdy byl po zbytečném faulu na Hušbauera a následné druhé žluté kartě vyloučen Hořava. Od tohoto momentu byla převaha Sparty ještě markantnější a Západočeši se marně dostávali k soupeřovu vápnu, natož k ohrožení branky. Když už se pak dostal Wágner po rohu k hlavičce, vytěsnil jeho pokus mimo tři tyče na brankové čáře stojící Costa!

Kýženou druhou branku mohl přidat Hušbauer, Bolek ale jeho ránu z úhlu za svá záda nepustil. Lafata pro změnu mířil nepřesně. Další možnost nedokázal ze standardky využít Vácha a čerstvě příchozí Bednář hlavičkoval jenom do míst, kde stál nachystaný Bolek. Možné plzeňské naděje na bodový zisk poté šest minut před koncem výrazně ztížil Ďuriš, který se po druhé žluté kartě rovněž poroučel ze hřiště a Viktoria tak dohrávala o devíti hráčích! Přesto přese všechno však mohl srovnat krok Horváth, jehož standardku Vaclík s potížemi vytěsnil a hlavou poté neuspěl ani Hejda.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://cs.pokerstrategy.com/#uVGLMG

45 dolarů na poker zdarma, stačí projít kvízem

odpovědi na kvíz najdete zde:

http://1url.cz/LGu4

Reagovat
Radikal

0-2

Reagovat
Houfi

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Pokud by Sparta vyhrála je hotovo,protože pak už by nebylo v silách Plzně uhrát o 9 bodů víc než Sparta.Liga by vlastně ztratila na ty největší atraktivitě.Tipnu proto X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 v suchým triku

Reagovat
smazaný uživatel

a mokry kalhoty. 1:2

Reagovat
Petr325

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
3M

1:0 a holomajzna

Reagovat
twl

Bohužel newím jak sparta,ale plzeń si uvědomuje zcela důležitost utkání.....Matematika je v celku jednoduchá..Když sparta vyhraje Remizuje má titul,když Plzeń zvítězí hraje se až do konce...Proč??To je jednoduché Sparta doma nestratila ani bod a,když ho nestratí ani s Plzní tak jí ho doma nikdo už nesebere tymy jako jihlava,Slavie,Olomouc liberec a další na to nemají Liberec by mohl,ale tam to jistí kováč že..... Pastoor své ovečky ze slávie spíš přivede do 2.ligy....budu přímo na letné a jako fanda Plzně věřím ve výhru.jinak by byla liga o ničem a to nikdo z nás nechce,protože víme že sparta by dostala zase nějakou Vaslui bo Hacken a vymlouvala by se jak je to skvělý team.....tip 0:1 Wágner

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
klokan.paul

X2

Reagovat
boryland

2:3........Teclík,Limba,Wagy.....

Reagovat
smazaný uživatel

Malo by to byť 1:1.

Gratulujem AC k titulu a nech v predkole LM neurobí zas hanbu!!!

Vitkorka, hleď si svýho a poraziť Lyon ať je tvá PRIORITA. Na Spartu se prozatím vykašli.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas asi nebude tak atraktivní, jak se čeká. Věřím ve vítězství Sparty, tip 1:0 a titul už na 90% sparťanský. Jedinou branku utkání vstřelí Hušbauer

Pozor, oba týmy ještě účinkují v Poháru České pošty, takže v něm se také pravděpodobně utkají!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

BIJ A BIJ A BIJ PRAŽÁKA DO HLAVY. PLZEŇ GO GO GO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1;1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
naheCZ

0:0

Reagovat
celticz

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Spartě stačí neprohrát.. Lepší 0:0 a udržet pět bodů než se snažit vyhrát a nakonec si nechat zmenšit náskok, sezona je dlouhodobá soutěž ve které se musí kalkulovat předem..

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Ribéry, Robben)

Reagovat
eden_h

tak bolek chytal v zlatych moravcach

Reagovat
smazaný uživatel

"Také nadále byla na programu jednoznačná dominance ACS, které mělo chvílemi až 30% držení míče". Nemyslel tím básník 70% držení míče?

Reagovat
cepinzcegamy

třeba to je 30% sparta, 5% plzeň, 65% někde v prostoru takový nový počítání

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec podle redaktorů 60%. Něco mi stejně říká, že ČT zobrazilo 70 ku 30

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele