24. kolo
12.04.2014 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta jasně ovládla pražské derby se Slavií a jde za titulem

Další vítězství si na své konto připsali svěřenci Vítězslava Lavičky, kteří dokázali snadno přehrát Slavii a na druhou Viktorii Plzeň si momentálně drží jedenáctibodový odstup, ovšem Západočeši mají utkání s Jihlavou k dobru. Šest kol před koncem tak má ACS situaci ve svých rukou.

Derby mělo očekávaný scénář. Na vedoucí trefu však museli sparťanští příznivci čekat až do devětadvacáté minuty: Hušbauer vysunul Krejčího, jenž narýsoval centr před branku, kde na něho nedosáhl Černý a Lafata už měl poté snadnou práci - 1:0! Domácí kapitán tímto gólem zaznamenal už šestou jarní trefu. Domácí příznivci po vedoucí trefě už začali slavit...

Před utkáním slyšeli rozhodčí a delegáti od fotbalové vlády jasný signál, že za jakýchkoliv nepřístojností mohou utkání přerušit, ovšem něco takového nebylo potřeba. Do konce poločasu byla k vidění převaha lídra české nejvyšší soutěže, ale další gól už vidět nebyl.

To se však změnilo krátce po změně stran. Po nacvičeném signálu z rohu dostal balón na hranici šestnáctky Hušbauer, jenž bez váhání okamžitě vypálil, Černý by jeho přízemní ránu měl, ovšem Neves tečoval míč, který byl rázem uvnitř branky - 2:0. Další možnost měl Lafata, ale zkušený strážce slávistické branky tentokráte zasáhl bezchybně. Domácí se však přece jen dočkali třetího zásahu, jenž po Hušbauerově nabídce zaznamenal Dočkal - 3:0! Slavia výrazněji zaujala pouze nepřesnou střelou Juhara, marně se pak za stavu 2:0 dožadovala odpískání penalty za faul Costy na střídajícího Necida.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 !

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
boryland

1:1..............kuwa Slávia!...

Reagovat
tlaci

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Vácha, Krejčí

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 góly Lafata, Vácha, Pelta a 2x Zmrhal

Reagovat
smazaný uživatel

I když mám určité sympatie k Slavii, v souboji "nejlepšího s nejhorším" čekám nářez: 5:0

Reagovat
cepinzcegamy

over 5,5

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tři góly jsme dostali? Tak to je supéééér.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžká práce v současné formě chtít něco uhrát na Letné. Gratulace soupeři, musíme se snažit dál. Ale optimismu ubývá, alespoň u mne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele