9. kolo
20.09.2013 20:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Sparta přestřílela Slovácko o tři branky

Pražanům se dnešní večer povedl nad očekávání, Slovácko opět se svou "noční můrou" prohrálo! Sparťané vstřelili moravskému celku čtyři branky; ovládli zejména úvodní a závěrečnou část utkání v Generali Areně.

Úvodní minuty se nesly ve znamení "S", protože domácí tým se hned od začátku snažil dostat soupeře z Uherského Hradiště pod tlak. Po dvou minutách se faulovaný Lukáš Vácha dostal k centru, na který si naběhl volný Krejčí. Mladý talent pražského výběru si skvěle míč zpracoval a vystřelil. S touto variantou ale počítal obránce Mezlík, který včas a obětavě zakročil.

Z následného tlaku se Sparťané dočkali zaslouženého vedení, protože Josef Hušbauer si naběhl na přihrávku spoluhráče Brabce a prostřelil brankáře Dušana Melichárka.

Slovácko se pokoušelo o rychlou odpověď, ale Ondřejka a spol. si často nevěděli rady se zakončením. I proto dostali domácí hráči příležitost k další pohledné akci. A ta opět skončila gólem - Kadeřábek dostal nahrávku od Davida Lafaty, centroval do volného prostoru na Ladislava Krejčího a mladý záložník hlavou zvýšil vedení svého celku!

Drtivá patnáctiminutovka poslala Slovácko zcela do kolen, tím spíš, že se hosté z Moravy ani nedostávali k míči. Po zakončení standardní situace od Bořka Dočkala se do hry zapojil také David Lafata, který však Costovu nahrávku nezužitkoval. V té chvíli se ozvalo také hostující Slovácko. Daníčkova rána dokonce orazítkovala břevno Vaclíkovy brány! Po tomto varování zatím trest pro Spartu nepřišel, i proto Pražané odcházeli do šaten spokojenější.

Na začátku druhého dějství dostali hosté příležitost k zahrávání volného přímého kopu, který si na svědomí vzal Jiří Valenta. Na rozdíl od mnohých očekávání však nezvolil centr na některého spoluhráče, nýbrž přímé ohrožení Vaclíkovy svatyně. A sparťanský brankář měl hodně co dělat, aby stav zůstal beze změny.

Ani snaha mladého brankáře však nestačila, protože Slovácko vykřesalo jiskru naděje. Aktivní hostující tým využil chvilkového zaváhání sparťanských defenzivních linií a dorážející Milan Kerbr mohl střílet do odkryté brány. Důležitý kontaktní gól vliv Moravanům krev do žil a oživil jejich naděje na případný bodový zisk.

Sparta přeci jen převyšovala soupeře kvalitou i fyzickou zdatností, což demonstroval centr zakončený Davidem Lafatou. Bývalý střelec Jablonce však po pohledné akci po straně mířil vysoko nad břevno. Po dalších pěti minutách se kapitán Sparty dostal díky přesnému centru Krejčího před brankáře Melichárka, hostující kapitán ale nezklamal a skvělým zákrokem zklamal domácí tribuny!

Domácí mohli být za ztrátu energie i aktivity potrestáni, ale Volešák z dobré pozice nezamířil přesně. Bývalý hráč Slavie Praha mohl konkurenta potopit úplně, protože právě jeho hlavičku z rohového kopu musel mladík Tomáš Vaclík vytahovat mimo tři tyče. A opět platilo staré známé pravidlo - z následného protiútoku se i díky akci střídajícího Marka Matějovského a nahrávce Ladislava Krejčího se štěstím prosadil Jakub Brabec!

Moravský celek ale ještě nesložil zbraně - především Valenta se nedokázal prosadit ani nadvakrát! Nejprve se mu nedařilo z přímého kopu, následně dorážkou mířil úplně mimo. Pokud chtěl trenér brankáře Dušana Melichárka za jeho zákroky chválit, tři minuty před koncem jistě změnil názor. Zkušený brankář Slovácka udělal obrovskou chybu, kterou nabídl gól střídajícímu Romanovi Bednářovi. Zkušený útočník pobyl na hřišti sotva čtyři minuty, i ty mu ale stačily k další brance! Díky trenérově intuici Bednář vstal z lavičky a přidal definitivní pojistku tří bodů.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (21)

Přidat komentář
guzman

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
vanGomm

Tip H1.Tedy výhra Sparty min.o 2 góly.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 věřím FCS! Jednou to prokletí Sparty musí zlomit!! (Lafata - Valenta, Ondřejka)

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
goodbay

ACS musí vyhrát!!!

Reagovat
monty25

3:0

Reagovat
dest1l

Snad se Víťa konečně zamyslí a stáhne Láďu na lavičku, protože to co tam teďka Krejčí předvádí to je peklo. Oproti tomu Konáte, po těch pár desítkách minut co dostal, ukázal, že na to má.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím.. Hraje opravdu špatně a měl by ho na zápas dva posadit aby se zamyslel, odpočinul si a začal být v pohodě..

Reagovat
Sw!fty

Ke Krejčímu se vyjadřovat zatím nechci, ale Konate skutečně zatím velmi sympatické výkony

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 no..

Reagovat
tlaci

bez Trousila a Kubán těžko něco uhrají 3:1 minimálně

Reagovat
klokan.paul

3:0

Reagovat
boryland

0:0...

Reagovat
smazaný uživatel

Už by asi bylo vůči ostatním klukům nefér, kdyby znova nastoupil Krejčí. Měl by dostat šanci Konate či Přikryl.

tip 2:0 Lafata, Dočkal

Reagovat
smazaný uživatel

Ládík se odměnil realizačnímu týmu za důvěru Jen tak dále

Reagovat
goodbay

Taky bych ho před zápasem nechal sedět, ale Víťa tušil, že se do toho zpět dostane jedině vstřeleným golem, což konečně přišlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Gól dal díky laxnosti stopera.. výkon opět bídný.

Reagovat
smazaný uživatel

Takle se hraje na titul, povedenej vykon, hlavne Kuba Brabec potesil, zapas od zapasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele