17. kolo
23.02.2014 19:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 2:2

V Liberci padly čtyři góly, každý z týmů si na své konto připsal dva z nich. V remízovém zápase jsme se dočkali zásahů Pavelky a Marka Jarolíma, na něž vzápětí navázali David Jarolím a Martin Nešpor. V závěru se díky návalu emocí poroučel do kabin hostující Pavel Šultes.

Ani dvoubrankové vedení nestačilo domácím hráčům k tomu, aby si z utkání s Mladou Boleslaví odnesli tři body. Ta přitom rozhodně lépe nezačala. K míči se pořádně dostala až po deseti minutách, ale zato z toho byla velká šance. Jan Chramosta běžel z úhlu na Přemysla Kováře, ale i díky jeho skvělému zákroku brankáře Mladé Boleslavi neprostřelil. Do další akce se Chramosta také zapojil, i když v ní figuroval jako nahrávač. Jeho vybídka na Štohanzla ale prošla a střela zkušeného záložníka mířila jen těsně vedle tyče.

Liberec se pokoušel tvořit hru a kontrolovat její průběh tím, že míč "lepil" na své kopačky, ale v ofenzívě se mu příliš nedařilo. Ani po půlhodině odehraného času si nepřipsal střelu na bránu! Jakub Diviš mohl být opravdu klidný, jeho soupeř se k zakončení nedostával. A v podobném duchu se odehrával celý první poločas. V tom druhém se ale přístup domácích rapidně změnil. V kabině Liberce muselo být pořádné horko, protože hráči přišli na trávník jako vyměnění. První střela na bránu a první gól, to je pozoruhodně produktivní bilance. Zasloužil se o ni David Pavelka, který si naběhl na pas od Jarolíma a od tyče poslal míč rovnou do sítě.

Deset minut poté přidali domácí plyn a výsledkem bylo dvoubrankové vedení. Mladá Boleslav si nedala pozor, vyrobila chybu v obranných liniích a tu potrestal po vysokém míči zakončující Marek Jarolím - 2:0.

Zdálo se, že utkání je rozhodnuto a domácí svírají otěže pevně v rukou. Chyba lávky, protože dvacet minut před koncem se z rychlé akce urodil faul. K volnému přímému kopu se postavil David Jarolím a i když centr z jeho kopaček nikdo netečoval, míč nakonec propadl až za záda brankáře Přemysla Kováře!

A rozhodně to nebylo vše, protože další varování dostal Liberec v závěru zápasu. Z toho se však nepoučil. Nejprve hlavičku Martina Nešpora z brankové čáry vykopával vracející se obránce Josef Šural, poté už stejný hráč smůlu protrhl. Martin Nešpor si zpracoval cent od spoluhráče Davida Jarolíma, obtočil se kolem obránce a míč poslal k tyči! Liberec tím přišel o cenné dva body a po právu. S posledními vteřinami plály emoce stále víc a střídající Pavel Šultes byl vyloučen. Na konci utkání totiž ztratil chuť i dravost z úvodu druhé půle a po zásluze si připisuje pouze bod.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
ManUnited

Takhle ztratit dvougolový vedení

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele