23. kolo
05.04.2014 16:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Baník Ostrava 3:2

Slovan Liberec doma přestřílel Baník Ostrava 3:2 a stále živí naděje na evropské poháry pro příští rok. Naopak ostravští se přiblížili sestupu a budou bedlivě sledovat nedělní zápasy svých konkurentů. Výhru Liberci vystřílel dvěma góly David Pavelka. Červenou v závěru obdržel Jan Baránek.

Baník si začátek pod Ještědem představoval určitě jinak. Už ve třetí minutě Kovář svým nákopem vysunul Pavelku, jenž ukázal své sprinterské dovednosti. Zbavil se obránce a přesně zakončil - 1:0. Hosté už nemuseli na nic čekat, Kukec se prodral k zakončení, ale Kovář s jeho střelou neměl problémy. V 15. minutě zaspala obrana Baníku podruhé. Liberec předvedl nacvičený signál, na jehož konci byl Josef Šural a druhá branka libereckých byla na světě. Za chvíli se domácí utrhli znovu, ale branka z toho nebyla. Trenér Komňacký měl na lavičce určitě o čem přemýšlet. Jeho svěřenci ohrozili branku Liberce znovu až po půlhodině hry. Po centru Kukece se sám před brankou zjevil osamocený Krmenčík, domácí zachránila tyč a vzápětí dobrý zákrok brankáře Kováře.

Ostravští se do konce poločasu přeci jenom dočkali snížení. Soukup odcentroval přesně na nohu Davora Kukece a nejaktivnější muž hostí snížil na 2:1. František Komňacký ale nehodlal podobnému výkonu ve druhém poločasu přihlížet a hned na začátku druhého dějství poslal na hřiště Václava Svěrkoše. Místo vyrovnání však Slovan utekl opět na rozdíl dvou branek. Luckassen křížnou přihrávkou našel Davida Pavelku, a ten svojí druhou brankou v zápase zajistil Liberci vedení 3:1.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Kukec nejprve orazítkoval tyč a po něm Frydrych rovněž pálil do brankové konstrukce. Do třetice všeho dobrého a zlého to vyšlo, když z třetí dorážky skóroval Jan Baránek - 3:2. Dvacet minut před koncem zápasu nebezpečně hlavičkoval Frydrych a gólman Kovář předvedl jistý zákrok. V 78. minutě se hostům naděje na dobrý výsledek vzdálila. Baránek po zastavení Jarolíma uviděl červenou kartu a Baník musel dohrávat o deseti mužích v poli. Liberec pak neměl nejmenší problém těsné vedení uhlídat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip 2 od ted dávám Ostravu na výhru nejpozděj do 6 kol ji mám chycenou.Pokud ne,tak ji dostanu do II.ligy.

Reagovat
HorajzmAmmann

Dej radsi na vsechny zapasy 0:0 nebo 1:1 . Uz v Lbc to vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele