16. kolo
02.12.2013 18:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia těsně porazila Liberec a vyhoupla se do klidnějších vod

Úspěšné a především vítězné loučení si nakonec mohl vychutnat Karol Kisel, jehož Slavia před poloprázdným Edenem, zásluhou Martina Juhara, porazila liberecký Slovan a díky tomu přezimuje mimo sestupové příčky.

Červenobílá ekipa mohla po dvouzápasové pauze způsobené zraněním opětovně využít stopera Martina Dobrotku, jenž se tak postavil vedle Milana Škody. Jako první se však dostal ke slovu jiný defenzivní hráč Neves, kterého na zadní tyči po volném přímém kopu oslovil Juhar, kapverdský bek ovšem z bezprostřední blízkosti spíše přihrával a míč branku o fous minul!

Trest na sebe nenechal dlouho čekat. Psala se devátá minuta, když Fleišman dalekonosným pasem vyslal kulatý nesmysl za domácí obrannou hradbu na rozběhnutého Rabušice, ten využil mírného zaspání Rakovana a následně lehkým kontaktem usměrnil mičudu do sítě - 0:1. Vzápětí mohl po rohovém kopu odpovědět z ničeho nic Lička, střelou z obtížné pozice ale vymezený prostor těsně nenašel. Jinak se však na SKS držela pověstná deka, kterou mohl ještě zvýraznit Šural, ale jeho rána byla zablokovaná a Frýdek poté přízemní střelou na Rakovana nevyzrál.

Nadějnou možnost měl před sebou také loučící se kapitán Kisel, ovšem po promáchnutí Juhara nedokázal překvapený "dělostřelec" zacílit mezi tři tyče. Slavia se s přibývajícím časem dostávala stále častěji ke slovu a zasloužená odměna přece jen dorazila: Nitrianský po skvělé práci Dostála zpětným pasem našel Juhara, který ostrým projektilem vyrovnal na průběžných 1:1.

Úspěšný střelec se zanedlouho převtělil do role asistenta, avšak Lička nedůrazným pokusem trefil pouze jednoho z nachystaných obránců. Nepříliš početné obecenstvo se rozhodně nenudilo. Zpoza vápna se do míče opřel Frýdek, ale libereckou svatyni povedenou střelou netrefil! Závěr prvního dějství patřil opět Slavii. Konkrétně Juhar hledal před brankou Kisela, tomu se ale na poslední chvíli vrhnul pod nohy Fleišman, zatímco Zmrhal poté vymezený prostor neohrozil.

Stejný obraz hry byl servírován i ve druhých čtyřiceti pěti minutách. Čerstvý Štěpán Koreš (těsně před pauzou nahradil zraněného Milana Nitrianského) si poradil s Fleišmanem, ovšem potom z vápna branku hledal marně! Lička záhy pálil nad branku a před Juharem na poslední chvíli zasáhl Karišik, načež z nadějné akce neudeřilo. Slovan se nemohl pořádně dostat k soupeřově pokutovému území, dalekonosné pokusy Rabušice a Šurala poté kýžený úspěch nepřinesly.

Po hodině hry zahrál uvnitř šestnáctky rukou Karišik, ovšem sudí Jílek nechal hru volně plynout a odpustil tím hostům jasný pokutový kop! Za okamžik se však ke standardce postavil Juhar a za pomoci Rybalky dopravil míč na určení místo - 2:1! Dvojnásobný střelec se hnal vzápětí do další šance, ale na poslední chvíli mu vystavil "stopku" bezchybný Kováč.

Znovu od začátku se mohlo hrát po chybě Škody, který podskočil dlouhý balón, ovšem potom ideálně načasovaným skluzem svoje zaváhání napravil - rozhodčí odvolal chybné penaltové rozhodnutí - hra tím pádem pokračovala za současného stavu. Dobrou individuální akci předvedl také Koreš, ovšem místo střely se pokusil vymodlit pokutový kop, což se správně nesetkalo s kýženou odezvou. Snaha Pavelky a Kováče už následně na vyrovnání nestačila...

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (23)

Přidat komentář
milan78

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3 zápasy bez gólu, počítám že konečně protrhneme tu pověstnou smůlu a nasypeme slovanu klasického bůra. střelců máíme v mužstvu nato dost. tak hlavně aby se mi to jen nezdálo...

Reagovat
smazaný uživatel

pá pá ...0:2 a šup

Reagovat
REPLIKATOR

2:1 Šilhavý ven

Reagovat
vanGomm

Podle kurzů je mírným favoritem Slavia.To mě dost překvapilo.Ale asi to pozuzují podle tabulky za posledních 5 kol což by zhruba odpovídalo.Tj.10.Slavia 1 3 1 2:4 6 bodů a 16.Liberec 0 3 2 4:7 3 body.Z toho je vidět,že stílet góly se ani jednomu moc nedaří a tip -2,5 gólu by se dal vsadit.Třeba se ale zázračně proberou kdoví?

Reagovat
Filip12

Liberec marnej marná Slávie tip 0-0 a velká nuda

Reagovat
klvana

"V soupeřově táboře řeší, zda nastoupí trio hráčů Kušnír, Kelič a Delarge."

Kovář - Kušnír (Coufal), KELIČ, Kováč, Fleišman - Sackey - Šural, Pavelka, Rybalka, Frýdek - Rabušic.

Reagovat
junglist

možná mi něco uniká, ale jak spolu můžou hrát dvakrát za podzim?

Reagovat
cepinzcegamy

že by proto, že tohle je 16. kolo a na jaře jich bude jen 14, jak už to tak nějaký ten rok je?

Reagovat
bart_ik

když to vyjde tak Slovan bude mít na jaře exotické hráče:)

Reagovat
bart_ik

*nové exotické hráče :)

Reagovat
milan78

se vrací Baroš ?

Reagovat
bart_ik

uvidíš sám, tedy pokud to vyjde :)

Reagovat
cepinzcegamy

over 7,5 za 151:1 :)

Reagovat
smazaný uživatel

To bude 1:1 nebo 0:0. Oba týmy jsou momentálně tragické...

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
ronaldik

Mám Kováře, Kušníra, Pavelku ve fantě -> Liberec do toho!

Reagovat
smazaný uživatel

děkuju BOŽE, děkuju za 3 body

Reagovat
milan78

ten Juhar je typickej Forest, nebo má i techniku ?

Reagovat
cepinzcegamy

má techniku ve zdi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele