20. kolo
14.03.2014 20:15 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - 1. SC Znojmo 2:1

Slavia může konečně slavit, dnes večer se jí povedlo zvítězit nad Znojmem. Domácí dlouho vedli díky brance Pitáka, ale na konci utkání odpovědělo Znojmo stejně a Nermin Crnkić srovnal krok. Slavia se ale kromě mnoha mladých hráčů může pyšnit právě zkušenostmi Pitáka a ten v závěru utkání druhým gólem strhl vedení na stranu pražského klubu.

V Praze se odbývalo celkem svižné utkání s poměrně vysokou frekvencí šancí. Jako první zahrozili domácí, kteří zoufale toužili napravit svá zaváhání a pod novým trenérem získat tři body. Nitrianskému se ale průnik příliš nepovedl. Naopak, na druhé straně se o mnoho lépe vedlo Milošovi Reljićovi, který vysunul spoluhráče Davida Helíska, ale ten nestačil překonat dobře zasahujícího brankáře Kamila Čontofalského.

Na hrotu Slavie dostal šanci i prostor vysoký Tomáš Necid, kterého svým centrem hledal Boudjemaa, ale těsně před dobíhajícím forwardem míč zasáhl vracející se stoper Daniel Odehnal. Další centr na Necidovu hlavu poslal Zmrhal, jenže brankář Vlastimil Hrubý se včas vymrštil a bombu mladého útočníka skvělým zákrokem zneškodnil. Rychlé útoky a přesné centry - to byla dnešní hlavní devíza slávistů. Domácí na ní pracovali s úmornou snahou a doufali, že jejich aktivita přinese kýžené ovoce.

To se jim také splnilo, protože pět minut před koncem první půle se k centru ze strany dostal Nitrianský, jenž svým pasem hledal nabíhajícího Tomáše Necida. K němu se míč sice dostal, ale za Necidem ještě číhal zkušený Karel Piták a ten už míč do brány dostal!

Atraktivní první půli zakončila opět spolupráce dua Necid - Piták. První jmenovaný na sebe natáhl obránce Znojma a dal prostor Pitákovi, který se pro míč musel sice trochu vracet, ale přesto vyslal na bránu Vlastimila Hrubého zajímavý pokus. Druhý poločas zpočátku zůstával za očekáváním a asi deset minut trvalo hráčům, než se dopracovali k nějaké smysluplné akci. Pak se s nimi ale roztrhl pytel. Nejprve se k odraženému míči dostal Karel Piták, po něm zakončoval ještě Martin Juhar, jehož střelu zastavila tyč!

Tři velké šance si na své konto připsal dnes velice dobře hrající Tomáš Necid. Tomu se příliš nedaří, ale minimálně po herní stránce dnes exceloval. Nejprve o metr minul znojemskou bránu, následně dvakrát neuspěl v samostatném náběhu po nahrávce do uličky. Hrubý se dnes také překonával a prostřelit se nenechal. Naopak se radovali jeho spoluhráči na druhé straně, neboť Mudra vyvezl balon do blízkosti pokutového území a krásnou nahrávkou poslal do šance Nermina Crnkiće. Ten se dostal k Čontofalskému, udělal mu kličku a rozvlnil síť! Znojmo se dočkalo kýžené branky a zdálo se, že Slavia již nedokáže odpovědět.

Přesto se diváci dočkali ještě jedné branky. Po dobré defenzivní práci Nitrianského se do vápna elegantním stylem dostal Damien Boudjemaa a našel nabíhajícího Pitáka. Ten sice v týmu Slavie není od hlavičkování, ale právě touto částí těla rozhodl o cenném vítězství pro domácí! Do zakončení se dostal také Škoda, který však hlavičkou míč do sítě neposlal. Crnkić se mohl stát hrdinou dnešního utkání, ale po skvostném uvolnění v pokutovém území domácích svou ránu nenamířil přesně a tuto úlohu přenechal domácímu Karlu Pitákovi. Ten se radoval ze dvou vstřelených branek a Slavia si na deváté příčce může na chvíli oddychnout.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
klokan.paul

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 must win pro slavii

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme to urvat - 2:1 win SKS

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
mario23

Znojmo celkem valí, ale Slávka si poradí. tip 3:1

Reagovat
3M

Vašíček dneska dva banány, 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte jak to vypadá s tím Boudjemou ,nastoupí po tý vraždě?

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele