29. kolo
25.05.2014 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - 1. SC Znojmo 2:0

Hanácká Sigma sice v klíčovém zápase sezony vyhrála, ale do posledního kola nemá osud ve svých rukou. Zvítězila totiž i Bohemka, která je momentálně čtrnáctá. Sigma zůstala i po výhře 2:0 nad Znojmem v sestupovém pásmu.

Přímý záchranářský duel ovlivnilo vyloučení Zeby, Znojmo celý druhý poločas vzdorovalo domácím v početní nevýhodě.

Olomouc byla v prvním poločase lepším týmem. Vytvořila si několik příležitostí, ale dlouho nemohla překonat znojemského brankáře. Po čtvrthodině hry ohrozil branku hostů nejprve nepřesně Schulmeister a po něm Depetris, ale Buchta skluzem nebezpečí zažehnal. Také ve 30. minutě se neměnilo skóre, to když Depetris pálil mimo branku. Hvězdná chvíle Davida Depetrise přišla o pět minut později. Javůrkův rohový kop prodloužil Varadi na zmiňovaného Depetrise, jenž doklepl míč do prázdné branky - 1:0 pro Olomouc.

Znojmo na nepříznivý vývoj zareagovalo tím nejhorším možným způsobem. Minutu před koncem poločasu fauloval Zeba pronikajícího Schulmeistera a jelikož to byla druhá žlutá, musel předčasně do sprch. Oslabené hosty čekala ve druhém dějství hodně těžká práce.

Domácí tým po změně stran neponechal nic náhodě a snažil se utkání co nejdříve rozhodnout ve svůj prospěch. Znojmo hrálo houževnatě, branku Zlámala sice příliš neohrozilo, ale dlouho drželo jen jednobrankové manko. Navrátilův pokus lapil Hrubý a na Schulmeisterovu přihrávku před branku nikdo nezareagoval. Navrátil táhl ofenzívu Sigmy a solidně zaplněný Andrův stadion si ani v 78. minutě nemohl oddechnout. Zahradníček totiž orazítkoval tyč. Domácí se dočkali až šest minut před koncem zápasu. Střídající Tomáš Chorý byl na hřišti teprve deset minut, když dotlačil míč za Hrubého záda. Olomouc tím rozhodla o svém vítězství a mohla čekat na výsledek z Jablonce. Ze severu Čech ale přišla špatná zpráva. Bohemka v samotném závěru urvala nad Baumitem výhru 2:1 a Olomouc tak zůstává kolo před koncem v sestupovém pásmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
ryzskej

4:0, plný stánek.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, možno 2:0, ale to je jedno, je to ich posledný domáci zápas v prvej lige, tak nech si to užijú.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.To by ale to by pak asi sestoupily oba tyto týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně výhra,ale aby to stačilo když ten poblbanej Pelta pustí zápas Bohemce. No jo prostě je vidět že chce udržet Čecháčky Moravu prostě nesnáší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ryzskej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele