3. kolo
04.08.2013 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Teplice - Dukla Praha 2:1

Teplice těsně poráží pražskou Duklu, tři body jim zajistily branky Admira Ljevakoviće a ve formě hrajícího Francise Litsingiho. Ten má na svém kontě již tři přesné zásahy. Penalta Petra Malého korigovala utkání, které ale domácí Teplice nakonec zvládly lépe.

Teplický celek se díky výhře na pár chvil probojoval na průběžné druhé místo Gambrinus ligy, poražená Dukla je na šestém místě. Domácí tým se musel obávat především kanonýra Zbyňka Pospěcha, který měl před zápasem v kolonce vstřelených branek již číslo 4. Dnes ale svou bilanci rozšířit nedokázal. Přesto k tomu měl blízko - už o šesti minutách se ocitl v pokutovém území a brankář Grigar si musel hodně oddychnout, když Pospěch napálil míč mimo tři tyče.

Teplice hrozily především díky ofenzivnímu duu Ljevaković - Litsingi. Prve jmenovaný záložník přihrával do běhu spoluhráči Jindráčkovi, toho ale skvěle vychytal brankář Filip Rada. Litsingi následně dorážel jen nad břevno. Po dalším Litsingiho průniku se musel poctivě vracet obránce Romera. Zvrátit daný stav mohl Berger, centr na něj ale byl příliš prudký a tak mohly Teplice dál pomýšlet na čisté konto.

Naopak, samy se dočkaly vedení. Po stálém tlaku se k vápnu hostí dostal Admir Ljevaković, zasekl si míč a obstřelil brankáře Radu - 1:0!

První poločas ukončila spolupráce Salamiho s Vachouškem, zkušený záložník ale mířil jen do středu brány. S dobrými šancemi se na počátku druhého dějství roztrhl pytel - nejprve se o srovnání snažil Petr Malý, jehož pokusu scházely centimetry. Následně ve dvou vyložených šancích domácích selhali Ljevaković s Nivaldem! Brankář Rada dnes zaslouží bezmála absolutorium, protože po nahrávce Litsingiho a střele Jindráčka jen on dělil hosty od pohromy. O tři minuty později jí ale už nijak nezabránil.

Po ose Nivaldo - Krob se míč dostal k volnému Francisi Litsingimu a reprezentant Konga již míč za Radu dostal. Teplice tak zvýšily na rozdíl dvou branek.

Stále to ale nebylo vše a dočkali jsme se ještě jedné trefy. V závěru utkání sudí Paták neměl jinou možnost, než po rychlém průniku Dukly nařídit penaltový kop ve prospěch pražského celku. K jeho exekuci se postavil Petr Malý a s přehledem jej proměnil. Nic víc ale hosté nestihli a tak domů odjíždějí s nepořízenou.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Frank Lampard 8

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

hodně obtížné utkání pro Severočechy, doufám ve 2:1 (Vachy, Salami - Gedeon).

Reagovat
smazaný uživatel

tak ani jeden ze střelců nevyšel, přesto jsem rád aspoň za ten výsledek. po 3. kole mít 7 bodů a při nejhorším být na průběžné 3. příčce - opravdu dobrý start. možná, že až na Duklu, to nebyli nějak těžcí soupeři, ale po loňském zachraňování do posledních kol to je zatím slušný základ.

Reagovat
HullCity

A co říkáš na počet diváků?Taky lepší oproti minulé sezoně,ne?

Reagovat
smazaný uživatel

přiznám se, že to číslo jsem si postupem času až odvykl sledovat, radši. ale sám jsem na zápase v Teplicích nebyl docela dlouho, protože je mám celkem z ruky, popř. není prostě čas - čili můžu těžko soudit. ale pokud by taková návštěvnost vydržela i během podzimu a jara, čemuž je bohužel těžké věřit, bylo by to super.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Musim souhlasit, ze je krasny videt Teplice na 3 miste, i kdyz jenom po 3 kolech. Teplice sou mi co se tyce 1.ligy nejbliz a na velky zapasy si vyjedu, ale takova Evropa, to by bylo neco neskutecnyho jen tak dal

Reagovat
smazaný uživatel

Až konečně trenér vyhodí toho nekopu Vachouška kterej Teplicím akorát jenom kazí hru a mimoňě Mahmutoviče + jednu velkou díru Grigara,tak věřim že by se i do tý Evropy Teplice mohly dostat

Reagovat
smazaný uživatel

vtipný je, že všichni, které jsi vyjmenoval, byli poslední 3 roky oporami týmu. Vachouška nemám moc nasledovaného, ale Grigar v nejednom zápase podržel tým i přes bídnou hru celé obrany a Mahmut bohužel není typ útočníka, který by si dokázal sám vytvořit šance, ale zase pokud dostane např. dobrý míč za obranu, je k nezastavení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele