16. kolo
29.11.2013 20:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

FK Teplice - 1. SC Znojmo 1:3

Nováček šokoval Teplice a odváží si výhru 3:1! Fotbalisté Znojma byli sice na severu Čech jasnými outsidery, ale nakonec si z papírových předpokladů nic nedělali, už v poločase vedli o dvě branky a v otevřeném a atraktivním duelu plném šancí cennou výhru ve finále uhájili. Sen teplických o přiblížení se druhé příčce tak shořel, zatímco Znojmo konečně opustilo poslední příčku a je průběžně třinácté.

Zápas měl vysoké tempo už od úvodních minut - a byli to hosté, kdo využíval skulinek v soupeřově obraně, konkrétně Okleštěk se dostal do dvou zajímavých situací, ale gólová střela z nich nevzešla. Teplickou odpovědí byl slabý pokus Táborského, kterému frajersky patičkou nabil Ljevaković. Branky se však diváci dostali až po 20 minutách hry: Hrošovský potáhl po levé straně rychlý protiútok, přízemním pasem vyzval Nermina Crnkiće, a útočník Znojma už neměl se zakončením k tyči příliš problémů.

Teplická odpověď byla chvályhodná a pro změnu se chvíli potili zase hosté, jenže stačila Vaclíkova chybka při Vašíčkově střele, a pět minut před koncem půle už to bylo 0:2. Ještě předtím se dvakrát předvedl domácí Listingi, když nejprve "vykoupal" obranu a nabídl míč k tyči Salamimu, který pálil mimo, a poté sám v ideální pozici přestřelil; pak už ale přišla chvíle Okleštěka, který vyslal lobem Vašíčka za obranu, a přestože rána znojemského forvarda k tyči nebyla bůhvíjak složitá, za Vaclíkova záda si cestu přesto našla.

V první polovině druhého dějství viděli diváci na Stínadlech i nadále atraktivní, živý fotbal, přičemž šance se přelévaly ze strany na stranu. Na straně Znojma se sluší vypíchnout další povedený brejk zakončovaný agilním Okleštěkem (jenž však pálil těsně mimo), Teplice, jejichž tlak stoupal, se připomněly před snižující brankou hned dvakrát - Nivaldo převzal pas od Táborského a okamžitě jej posouval na Litsingiho, který tuto pobídku nezkrotil, a Salami tváří v tvář Hrubému prováhal ideální okamžik.

Teplice snížily proměněnou penaltou za faul na Krátkého; úspěšným střelcem byl Franci Listingi a psala se 73. minuta. Pokud by však favorit doufal, že jej tato branka nějak nabudí a ještě dokáže výsledek otočit, doslovný opak byl pravdou: Znojmo mohlo přidat ještě minimálně další dvě, tři branky, jako by pouhá myšlenka na možnost ztráty bodů vyburcovala jihomoravský tým k zařazenní vyššího stupně. Když o pouhé tři minuty později snižoval po dalším povedeném brejku Hošovský, šlo už o druhou hostující šanci vtěsnanou do oněch několika desítek vteřin; s tou první si poradil Slavík.

Finální teplický pokus přišel v 78. minutě, kdy Hrubý vychytal Krátkého; závěrečnou desetiminutovku už zcela opanovali hosté. Teplice si mohly odvézt ještě větší příděl, to by však musel Vašíček zachovat chladnější hlavu tváří v tvář Slavíkovi (nebo Hrošovský uspět s následnou dorážkou). Nepožitkův centr zase v pádu nevyužil Okleštěk, a finální gólovku téhož hráče vychytal skvěle Slavík. A byl to opět Hrošovský, kdo se dostal k dorážce - prázdnou bránu však netrefil. Ne že by to znojemským mělo nějak výrazně vadit.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
milan78

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
monty25

2:0

Teplice utnou tu sérii 3 zápasů bez výhry a se skvělým podzimem se rozloučí vítězně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nekopové Teplice

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele