20. kolo
17.03.2014 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 1:0

Možná se pátý celek tabulky v souboji se šestým chtěl pochlubit ambicemi i atraktivním pojetím hry, ale dnes v podvečer jsme se nedočkali ani jednoho. Mladá Boleslav si po úporném zápase připisuje tři body, které jí zajistila branka Jasmina Ščuka.

Boleslav se díky třem bodům posouvá na čtvrté místo a její boj o evropské poháry ještě není vyloučen. Na třetí Teplice totiž ztrácí pouhý bod. Naopak Dukla zůstává na šesté příčce a do pohárů jí chybí bodů pět. Dnes se opravdu nehrálo příliš pohledné utkání. Štohanzlův centr po dvou minutách byl silně přetažený a nikdo ze spoluhráčů na něj reagovat nedokázal. O další akci se pokoušel David Jarolím, ale zkušený záložník si nakonec s rozehrávkou příliš neporadil.

Podobně se vedlo Martinovi Nešporovi, který sice obdržel dlouhou přihrávku za obranu, ale dobře vybíhající Filip Rada obětavým zákrokem jeho šanci zlikvidoval a míč ukryl do svých rukavic. Tento duel byl k vidění také o chvíli později, když se Nešpor dostal k zakončení centrovaného míče, ale napálil míč jen do tyče! Následnou dorážku už brankář Rada stačil vyboxovat mimo nebezpečí.

Domácí byli aktivnějším týmem, ale scházel jim kus štěstí. Ten neměl ani Kysela, jenž se po dobré kombinaci dostal k zakončení, ale vybojoval pouze rohový kop. Pražané se osmělili až ke konci první půle, když Marek Hlinka pálil těsně nad břevno. To bylo ale vše, první poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl.

A ten druhý nebyl o mnoho lepší. V dresu hostí po návratu z kabin uváděl domácí do rozpaků snad jen Vojtěch Engelmann a Marek Hanousek, ale ani tomuto duu se příliš v zakončení nedařilo. Hanousek dobře nahrával, ale jeho spoluhráč s míčem nenaložil podle představ. Boleslav se ve druhé půli již neprezentovala tak aktivním herním stylem a často musela bránit ataky hostí. Poslední akcí Koreše byl centr na Zahustela, který byl ale dost přetažený. Poté Koreš vystřídal a přenechal místo zkušenému Štajnerovi.

Ten se hned po svém vstupu na hrací plochu dostal do tempa a rozdával jednu přihrávku za druhou. Boleslav díky tomu zvýšila tempo hry, ale stále se jí nedařilo zakončovat připravované akce. Když se zdálo, že se oba celky rozejdou s bodem na kontě, zasáhl Jasmin Ščuk. Mladý záložník z Bosny a Hercegoviny využil souhry střídajícího Pavla Šultese, který po krátké kombinaci s Davidem Jarolímem poslal centr před brankáře Filipa Radu a Ščuk v pádu zakončil přesně. Tím vybojoval tři body ve prospěch domácích. O pohledném fotbale nemůže být řeč, ale domácí svůj úkol splnili a dál vyhlížejí postup tabulkou. Zato Dukla nepředvedla téměř žádnou šanci a domů jede s prázdnou.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Predpokladám že sa stane zázrak a uvidíme veľa gólov. 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 1:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

šašci počmáraný !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele