8. kolo
13.09.2013 18:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Zbrojovka Brno 2:1

Pražané zvládli souboj s Brnem a díky třem bodům se dočasně posouvají na šestou pozici. Dukle pomohly dvě branky Zbyňka Pospěcha, za hosty hned v úvodní desetiminutovce skóroval Miroslav Marković.

Velký obrat a velký večer Zbyňka Pospěcha, tak by se ve stručnosti dal shrnout zápas mezi domácí Duklou Praha a Brnem. V úvodu utkání byli nepochybně aktivnější hosté, zejména David Pašek několikrát zahrozil. Jeho centry ale adresáty nenacházely. Domácí se předvedli díky akci Mareše, který našel přihrávkou Néstora. Jeho nahrávku využil José Romera k centru na Pospěcha, celou akci ale razantním odkopem zlikvidoval Zavadil.

Když se nápor domácích začal zvyšovat, přišla rána v podobě inkasovaného gólu. O ten se postaral centrující záložník Jiří Skalák, který přesně našel nabíhajícího spoluhráče Miroslava Markoviće. Pro něj už nebylo problémem zakončit akci do odkryté brány - 0:1.

Zbyněk Pospěch chtěl zvednout prapor domácího týmu, ale jeho dorážku nemohl sudí Kovařík uznat z důvodu ofsajdového postavení. Dukla se pokoušela dostat opět do rytmu zápasu, především Luboš Kalouda měl na noze vyrovnání. Střela mu ale nevyšla úplně dle představ a brankář Václav Hladký si s ní poradil. A ten byl v permanenci také o chvíli později při zaseknutí a následné střele Néstora, nakonec si však brankář hostí poradil a střelu ukryl do rukavic.

Tlak Dukly sílil, další šanci Néstor ještě vyšperkoval nahrávkou na nabíhajícího Mareše, který osamocen nedokázal správně zakončit. Dorážka dobíhajícího Štětiny mířila nad bránu. První poločas však přece jen nabídl ještě jednu branku. Tlak Dukly již hráči Brna nemohli déle snášet a Kaloudův přesný centr prodloužil Tomislav Božić za sebe, kde tušil Zbyňka Pospěcha. Ten se zblízka trefil přesně a Juliska mohla jásat.

Nástup do druhého poločasu zvládli domácí mnohem lépe a sami se dostali do vedení. Deset minut po změně stran se Pražané dočkali otočení vývoje zápasu ve svůj prospěch, na svědomí jej měl Pospěch. Svou druhou brankou v utkání využil rány Marka Hanouska a nasměroval ji správným směrem!

Dukla byla blízko ještě třetí brance, Pospěch nesobecky nabídl v přečíslení dva na jednoho míč Kaloudovi, s čímž ale brankář Hladký počítal a Kaloudův pokus zneškodnil. Následná dorážka mířila nad břevno. Ani Brno nebylo bez šance, ránu obránce Ondřeje Vrzala z první zastavila pravá tyč brněnské brány! A branková konstrukce se ozvala ještě jednou, když Néstor Albiach nadvakrát napálil břevno Hladkého svatyně! Přesto může Dukla slavit cennou výhru.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
mario23

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
hradec

Dukla P 1:3 Brno

Reagovat
mario23

z čeho usuzuješ ? Myslíš, že hned po novým trenérem se předvedou proti docela kvalitní Dukle ?

Reagovat
monty25

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý gól dukly z ofsajdu, ne? Když si to na idnesu stopnu v době kdy se dotkne pospěchův spoluhráč, tak je vidět pospěchova noha v malém vápně. Takže minimálně půl metru tam byl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele