29. kolo
25.05.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Slovan Liberec 0:1

Fotbalisté Liberce dovedli utkání na pražské Julisce do vítězného konce, rozhodujícím momentem byla branka Davida Pavelky z 37. minuty. Problémem pro hosty sice bylo vyloučení Isaaka Sackeye, ale přesto hosté ubránili těsnou výhru. Díky remíze Teplic může Liberec spolu s fanoušky oslavovat postup do fotbalové Evropy, v níž ho uvidíme stejně jako letos.

Dukla Praha byla příjemným překvapením tohoto ročníku, před utkáním se vyhřívala na pohodlném osmém místě. Nevyšlo jí ale fotbalové jaro, ve kterém zatím selhává. Potvrdila to i v dnešním utkání proti favorizovanému Liberci, který měl jinou motivaci. Usiloval o pojištění evropských pohárů, protože se na něj nebezpečně dotahovaly Teplice. Ty však remizovaly, takže se do pohárů dostane právě Liberec.

První šanci dnešního zápasu měl domácí střelec Pospěch. Z levé strany postupoval sám na Hrošša, který však dobře zakročil. Hostující Pavelka běžel středem hřiště až k pokutovému území, kde se odhodlal ke střele, která mířila vedle. Po centru z levé strany se do zakončení dostal hlavičkující Jan Rajnoch, brankář Filip Rada míč pohotově vyrazil na rohový kop. Po spolupráci domácího Matěje Hanouska se Štětinou se míč dostal k Milanu Černému, který svojí střelou těsně minul vzdálenější tyč.

Domácí tým pokračoval v honbě za třemi body a Milan Černý ve skluzu zakončoval, byl už ale příliš blízko Hroššovi, který míč vyrazil. Následná střela Jurošky mířila nad branku. Vedení se proto ujali hosté, kteří využili chyby v rozehrávce a Juliska na chvíli oněměla. Martin Frýdek posunul míč před pokutovým územím k Davidu Pavelkovi, který balon namířil svou levou nohou přesně k tyči domácí branky - 1:0 pro Liberec.

Již v rámci druhé půle Juroška našel dlouhým pasem z hloubi pole Zbyňka Pospěcha, ten si míč dobře zpracoval, jeho střela ovšem branku minula. Následně se Budnik dostal ke střele v pokutovém území, pohotový brankář domácího celku Filip Rada jeho střelu zneškodnil. O pouhou minutu později se musely plány Liberce na poklidně hrané utkání trochu změnit, protože po druhé žluté kartě byl vyloučen Isaak Sackey a oslabil tím svůj tým. Tomu to ale zásadně nevadilo, protože Dukla Praha nebyla právě nijak aktivním soupeřem.

Pospěchova další rána mířila těsně mimo, podobně se vedlo také naskakujícímu Kováčovi. Dvacet minut před koncem zápasu se k hlavičce dostal nehlídaný Štětina, trefil však pouze prostor, kde stál pohotový brankář Hroššo. Míč se posléze dostal opět k Štětinovi, který míč prodloužil na zadní tyč k Milanu Černému, ten svoji hlavičkou protáhl brankáře Hrošša. Liberecký brankář předvedl výborný zákrok! Marek Hlinka napřáhl z dobrých třiceti metrů a Hroššo míč pouze vyrážel. Tlak Dukly byl téměř neznatelný, za což mohla dobře pracující záložní řada Liberce. V poslední akci zápasu se ocitl Pospěch, který však na brankáře Lukáše Hrošša nevyzrál.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Gerd 2010

1:1

Reagovat
vanGomm

Dukla v jarní části je velké zklamání.Liberec má tu motivaci momentálně větší X2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

oba týmy měly dost času na odpočinek...myslím že větší motivaci má Liberec,aby si zajistil účast na evropské scéně....můj tip.....1 : 4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele