17. kolo
21.02.2014 20:15 CET
3 : 1
(3:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - FK Teplice 3:1

Pražská Dukla si bez větších potíží poradila s Teplicemi a především díky výbornému výkonu v první části utkání rozhodli o třech bodech. Hostům se nepodařilo proměnit své šance a trápila je především smůla v koncovce.

Atraktivní duel třetího se čtvrtým týmem byl k vidění dnes večer na stadionu Juliska. V něm se střetla domácí Dukla Praha, která se pokoušela zvítězit a předskočit svého soupeře. To se jí nakonec podařilo, především se však prezentovala aktivním přístupem a proměňovala své šance. Dnes večer vlastně všechny tři branky vstřelili hráči Dukly, protože svého brankáře Filipa Radu překonal vlastní hráč. Tím se stal Marek Hlinka, kterému se podařilo trefit se i do té správné sítě. Kromě něj se prosadili ještě Jakub Mareš a Zbyněk Pospěch.

Do první velké šance utkání se dostal Bratanović, který skvělým lobem přehazoval brankáře Filipa Radu, ale míč napálil jen do tyče. Přesto se k míči dostal ještě Salami, který míč v nadějné pozici nastřelil mimo tři tyče! Když se Teplice nedočkali, do útoku se dostali domácí hráči. A hned z toho byla gólová akce. Gedeon se na straně uvolnil, našel nabíhajícího Božiće, který našel ještě lépe postaveného Jakuba Mareše a ten hlavou překonal brankáře Grigara - 1:0 pro domácí!

A to nebyl zdaleka konec. Grigar musel likvidovat také ostrý centr Mareše, který směřoval přímo pod břevno. Nakonec ale brankář Teplic zasáhl bez větších problémů a míč ukryl do své náruče. Tempo utkání ale bylo poměrně vysoké, oba týmy se snažily překonat protivníka a dostali se postupně do několika šancí. Dnes je ale proměňoval pouze domácí celek. Po dvaceti minutách se k zakončení dostal Jakub Mareš, který našel nabíhajícího Zbyňka Pospěcha a ten i přes dva obránce skóroval! Dnes večer tím vstřelil svou desátou letošní branku!

Teplice v této fázi utkání jednoznačně nezvládaly vysoké tempo soupeře, mrzet je mohla především tyč Bratanoviće z úvodu utkání. Po půlhodině hry se do rychlého útoku dostali tepličtí hráči, ale ani rána Ljevakoviće a Salamiho brankáře Radu nepřekonala. Naštěstí pro něj byl přítomný obránce Hanousek, který akci zastavil. Krátce před koncem první půle se Dukla Praha dostala opět před bránu Tomáše Grigara a opět své šance využila bezvadně. Demolici teplického týmu dokončila pohotová akce Bergera, který našel nabíhajícího Marka Hlinku. Hlinka předskočil svého strážce a i když jím byl tísněn, dokázal zakončit - 3:0.

Stále to však nebylo vše - do útoku se zapojil také obránce Jan Krob, který vyslal přesnou pumelici na bránu Filipa Rady. Ten si ale s jeho štiplavým pokusem poradil. Ani dvojité střídání hostům nepomohlo, dnes jim zkrátka nebylo přáno. Nedá se říct, že by postrádali aktivitu či touhu vstřelit branku, ale buď neměli štěstí, nebo zasáhl brankář Filip Rada. Ten se zaskvěl také po akci rychlíka Elvise Bratanoviće, jehož marně stíhal obránce Jan Vorel. Stopku mu vystavil až brankář Rada.

Po hodině hry se dostal do zakončení Jablonský, který však ke smůle Teplic nastřelil pouze tyč! Následná akce také pro Teplice nedopadla dobře - Nivaldo obdržel přesný pas od Bratanoviče, dostal se k blízkosti Filipa Rady, ale z malého vápna míjel o pár čísel jeho levou tyč. Filip Rada byl dnes stěžejní postavou celého utkání, dokonce pomohl svému týmu k protiútoku. Ten ale Zbyněk Pospěch nevyužil.

Přece jen jsme se ještě jedné branky dočkali a vstřelili ji vlastně domácí hráči. Jindráček odcentroval do pokutového území a míč se v něm odrazil od Marka Hlinky za záda bezmocného brankáře Filipa Rady! Teplice sice dokázaly korigovat výsledek utkání, ale stejně se dnes večer bodů nedočkaly. Ty si naopak připisují domácí, kterým se dařilo především výborně zakončovat své šance.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2*1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
3M

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

X 2:2

Reagovat
Sotuen

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kovaľ ešte nebude môcť hrať?

Reagovat
smazaný uživatel

Kde bych našel po každém ligovém kole hodnocení (známky) hráčů v GL jako třeba na goal.com pro Premier League nebo na Kickeru pro Bundesligu?

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla zpět "mezi mrakodrapy"?

Reagovat
vanGomm

Dukla Praha se deifinitivně zachrámila a teď se může v klidu soustředit na boj o EL.Zdá se,že by po delší době mohla navázat na svou zašlou slávu.Návštěva 1 958.Co na říci?To číslo mě spíše připomíná rok narození některých hráčů co ještě zažili Duklu na předních místech ligové tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

uchvatny rozbor

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2000 fans

Reagovat
ipjp

Krutá prohra Teplic, Dukla hrála chytře a efektivně. Teplice ale budou velice silní !!

Reagovat
smazaný uživatel

ale pohary nevybojujou, myslim ze tenhle zapas v tom byl hodne klicovy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla válí, Dukla válí...

Reagovat
smazaný uživatel

Práce trenéra Kozla v Dukle je výborná Po odchodu Vrby k reprezentaci je právě on pravděpodobně nejlepším koučem v GL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele