13. kolo
04.11.2013 18:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav 1:1

V pražském Ďolíčku se nakonec body dělily. Hosté z Mladé Boleslavi se sice dostali do vedení díky brzké trefě Michala Smejkala už po dvou minutách, ale na konečných 1:1 srovnal dvacet minut před koncem domácí záložník Jakub Rada.

Nečekaně atraktivní průběh s množstvím zahozených šancí byl k vidění v pondělní dohrávce třináctého kola první české Gambrinus ligy, když ke Klokanům zavítali hráči Mladé Boleslavi. Ti se už po dvou minutách radovali ze změny skóre. Centr Davida Jarolíma stačil tečovat obránce Michal Smejkal a dnes jinak vynikající brankář Berkovec kapituloval - 0:1.

Další problém se pro Klokany vyskytl již po deseti minutách, když musel střídat zraněný Radek Šírl. Zkušeného univerzála nahradil Martin Kolář, který také sledoval, jak jeho spoluhráč Jakub Hora nevyužil dobře vypadající možnosti skórovat. Zkušený obránce Petr Johana totiž vůbec neodhadl odskok balonu a dovolil mladému útočníkovi postupovat na bránu Miroslava Millera. Před Horou se však objevil obránce Michal Smejkal, takže kmenový hráč Plzně volil zpětnou nahrávku na nabíhajícího Jana Moravce. Střela mladého záložníka již nemířila mezi tři tyče.

Velké momenty brankáře Martina Berkovce začaly po pětadvaceti minutách, když Jan Chramosta připravil šanci nabíhajícímu Janu Štohanzlovi. Bývalý záložník právě Klokanů se však musel sklonit před uměním brankáře Berkovce, který jeho ránu k tyči skvěle zlikvidoval. Další útočnou akci se rozhodl zakončovat Chramosta nahrávku na o něco zkušenějšího Jiřího Štajnera, který ani ve dvou šancích po sobě brankáře Berkovce nepřekonal. Atraktivní první poločas zakončili hosté další ranou Martina Nešpora, se kterou měl brankář Berkovec co dělat. Sudí Bílek by však případný gól stejně neuznal, protože viděl Nešporovu ruku.

Spolupráce dua Štohanzl - Chramosta fungovala také krátce po změně stran, kdy prve jmenovaný centroval a mladý útočník hlavou zakončoval. Berkovec však neinkasoval, protože Chramosta poslal míč hlavou těsně vedle. Po hodině hry našel David Jarolím aktivního Jana Štohanzla, který však na brankáře Berkovce opět nevyzrál! Boleslavský tlak se stupňoval, z čehož rezultovalo množství standardních situací. Po dalším rohovém kopu mohl zakončovat Smejkal, střelec první branky však hlavičkou namířil nad bránu. Když už docházely Berkovcovi síly, zaskočili za něj jeho obránci. Na střelu Davida Jarolíma uvnitř pokutového území nejlépe reagoval Michal Šmíd, který chirurgicky přesným zákrokem odebral Jarolímovi míč. To byl pravděpodobně klíčový zákrok, protože o pouhou minutu později zakončil protiútok Bohemians Jakub Rada přesně k tyči a srovnal!

Arbitr Bílek dvacet minut před koncem nejprve sporně odpískal faul na Štajnera, zcela evidentní zákrok Michala Šmída před pokutovým územím naopak nepotrestal. Akci Martina Nešpora zastavil parádní zákrok obětavého Štochla, do situace jeden na jednoho se díky své rychlosti následně dostal Kúdela. Hostující záložník však neprostřelil skvěle chytajícího Berkovce, který se překonával. Poslední zákrok večera patřil Millerovi, který dvě minuty před koncem zastavil díky skvělým reflexům hlavičku Jakuba Hory na brankové čáře! I díky jeho zákroku se tak v Ďolíčku body dělí.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
monty25

2:1

Klokani se hecnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Bolka má na české poměry velice kvalitní a široký kádr, na straně Bohemky stojí magie Ďolíčku. Můj tip je též 02, max 3 goly. 1:1, 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele