5. kolo
19.08.2013 18:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians 1905 - 1. FC Slovácko 1:1

Uniknout ze spodních pater a dostat se díky vítězství do klidnějších vod středu tabulky. To byl plán obou soupeřů pondělního utkání v Ďolíčku. Jak domácím Bohemians 1905, tak hostujícímu Slovácku totiž nevyšel úvod sezóny. Ze tří bodů se však neradoval nikdo, dramatický duel plný šancí i červených karet skončil remízou.

V prvním poločase byl větší hlad po vítězství vidět na borcích z Uherského Hradiště. Do kabin však šli o přestávce za nepříznivého stavu. Jak je to možné? Především proto, že jediný gól první půle vstřelil po standardní situaci zahrávané Šírlem zcela volný Jindřišek - 1:0.

Druhým důvodem pak byla marnost v zakončení ofenzivních hráčů Slovácka, kteří ve třech tutovkách nechali vyniknout domácího brankáře Berkovce. Nejprve šel sám na brankáře Volešák, ale levačkou brankáře Bohemians nepropálil. Hned po chvíli selhal ofsajdový systém domácích znovu. Do dobré příležitosti se tak dostal Ondřejka, ale ani on po efektním zaseknutí Berkovce nepřelstil. Třetí velkou šanci zazdil Valenta. Jeho střelu z malého vápna zneškodnil skvělým reflexem opět domácí brankář.

Druhou část hry začali domácí daleko aktivněji a po zásluze si vypracovali slušné příležitosti ke zvýšení náskoku. Rány Kaliny a Hory ale lítaly kolem tyčí. Jakub Hora poté dokonce trefil tyč samotnou. To už bylo ve chvíli, kdy hosté dohrávali po vyloučení Kubáně v deseti, z čehož pramenily nervóznější minuty utkání. Přesto se ale dokázali zkoncentrovat a po jednom z rohových kopů hlavou vyrovnal Kalinou sice pevně držený, ale přeci jen neuhlídaný Valenta - 1:1.

Závěrečné minuty se pak proměnily v pořádný thriller. Druhou žlutou totiž viděl také Ondřejka, a hosty tedy čekal boj o bod pouze v devíti mužích. Vzápětí byli Moravané také bez trenéra na střídačce, neboť za protesty byl na vršovickou tribunu vykázán Svatopluk Habanec. Pro přetíženou defenzivu Slovácka pak nastala další těžká chvíle, když nejprve Kuncla chytily křeče a Trousil byl nešťastně knokautován do hlavy kolenem jednoho ze soupeřů. Všechny tyto těžké okamžiky hosté nakonec přečkali a zápas skončil remízou.

Z dělby bodů nakonec mohli být zklamání oba soupeři. Hosté proto, že nevyužili velké šance z první půle, domácí pak proto, že nevyužili zlepšení v druhé půli ani při dvojnásobné přesilovce.

Autor: Martin Lavický / onlajny.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:1 Snad to Bohemka doma uhraje

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
Frank Lampard 8

1:2 Góly dají Kuba Hora a Kuba Petr.

Reagovat
PISTOLERO

2:0

Reagovat
monty25

2:0

Ďolíček, to je magie...

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra Bohemky.. přesně tak, Ďolíček je Ďolíček

Reagovat
hradec

Klokani 2:1 Slovácko

Reagovat
smazaný uživatel

Na tiketu mám neprohru Bohemáků, tak snad to tak taky bude. Sympatický klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že Bohemians doma neprohrají. Obzvláště proti Slovácku, které postrádá jakéhokoliv střelce. Takže tipuji 1:0, přinejlepším pro Slovácko remízu 0:0.

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tady opet verim hostum, Bohemka i kdyz doma a uz se z tech debaklu uvodnich dostala, tak prece jenom Slovacko si myslim, ze by je mohlo podrtit 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Doma si to Bohemka pohlídá a vyhraje po bojovném výkonu 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

4 tisíce diváků? To je výsměch první lize

Reagovat
smazaný uživatel

a to už nejsi zvyklý?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celticz

Tak kapacita je 5 tisíc, navíc na Příbram bylo evidentně větší návštěva než včera, přesto ohlásili skoro totožnou návštěvu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele