24. kolo
13.04.2014 17:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Baumit Jablonec - Dukla Praha 1:4

Těžký direkt inkasoval od pražské Dukly Jablonec, který si na domácí Střelnici nechal nasázet čtyři branky. Dukla zůstane po tomto kole na šestém místě, Jablonec je devátý.

Baumit vstoupil do zápasu nejhůře, jak mohl. Už v první minutě utkání musel Valeš lovit míč ze sítě, když Jakuba Mareše vyslal do čisté gólovky Romera. Mareš nezaváhal a Dukla zažívala snový start do utkání. Jablonečtí našli odpověď o dvacet minut později. Krásný centr Kopice ještě prodloužil Novák a Jablonský hlavou překonal Radu. Remízový stav moc dlouho nevydržel. Dukla si vzala vedení zpět ve 29. minutě. Vrzal totiž ve vápně fauloval Hlinku a sudí se s nařízením penalty vůbec nepáral. Stejně jako se s jejím proměněním nepáral Tomáš Berger - 2:1 pro Duklu. Baumit toho směrem dopředu moc nevymyslel, obrana Pražanů fungovala dobře.

Po změně stran Jablonec přeci jenom přitlačil na pilu a byl velmi blízko dalšímu vyrovnání. Pět minut po přestávce spálil obrovskou šanci Kopic, ale to zatím nevěděl, že jej za pár minut "překoná" Čížek. Dukla totiž na něj spáchala faul a jelikož to bylo ve vápně, kopala se penalta. Samotný postižený Čížek se postavil k balonu a nechal vyniknout brankáře Radu! Naprosto klíčový moment utkání, který velezkušený Čížek nezvládl. Baumit měl ještě další šanci, ale tento moment přeci jenom rozhodl.

V 70.minutě dostal Jablonec další direkt. Po tlaku hostí zazvonělo břevno a Tomáš Berger pak pohodlně trefil odkrytou branku - 3:1 pro Duklu. Už v nastavení mohl alespoň korigovat znovu Čížek, ale dnes měl prostě velkou smůlu. Rada jeho pokus kryl, a tak udeřilo na druhé straně. Místo snížení přišlo ještě navýšení. Valeš v brance chyboval a Zbyněk Pospěch lobem zajistil konečnou podobu výsledku 4:1 pro Duklu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele