15. kolo
25.11.2013 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Teplice 0:0

Oslabené Teplice dokázaly udržet bezbrankovou remízu s domácím Baníkem, takže si oba celky připisují na svá konta po bodu. Hosté stále zůstávají na třetí příčce, zatímco Ostrava je jedenáctá.

Favoritem pondělního zápasu byli jednoznačně hostující hráči, kterým se poslední zápasy celkem daří. Hlavním problémem týmu trenéra Ščasného však byla ztráta útočníka Aidina Mahmutoviće, který se v utkání se Spartou zranil. Zásahy nejlepšího střelce Gambrinus ligy dnes hostům chyběly, což dokazují dvě nuly. Nerozhodli ale ani domácí, i když zhruba pětadvacet minut hráli v početní výhodě.

Už po dvou minutách se po centru Jana Kroba do vzduchu dostal obránce Matula, ale jeho hlavička naneštěstí pro Teplice mířila vysoko nad bránu. Úvodní minuty ale nebyly zrovna oslavou fotbalového umu, protože přes úporně bránící valy soupeře se ani jeden tým nedokázal výrazně prosadit. Diváci na Bazalech tak byli svědky především plejády nepřesností a boje o míč. Krátce před uplynutím první půlhodiny zápasu vytáhl sudí Kovařík žlutý kartonek, aby jím "ocenil" skluz obránce Jana Kroba do Lukáše Droppy. Vojtěch Engelmann sice patří k tomu nejlepšímu, co současný kádr Ostravy nabízí, ale úvodní část utkání se mu příliš nepovedla. Po jeho chybě se totiž do zakončení dostal Francis Litsingi, který však neuspěl. Následnou dorážku Kroba brankář Pavlenka taktéž zlikvidoval.

Teplický útočník Eugéne Salami zaujal místo zraněného Mahmutoviće a krátce před koncem první půle se dostal do zakončení, ale hlavičku tohoto Nigerijce brankář Jiří Pavlenka zneškodnil. Do kabin tak oba týmy zamířily za bezgólového stavu. Velkou šanci pět minut po návratu ze šaten nevyužil pálící Davor Kukec, který poslal centrovaný míč od Jana Zawady jen do prvního stínujícího obránce. Ve své poslední akci dnešního večera se ocitl Jan Krob, který skvěle našel Eugéna Salamiho. Toho ale skvěle vychytal brankář Jiří Pavlenka.

Následně se na hřišti ukázal Jan Staško, ale Krob mu příliš vřelé přivítání nenachystal - po třiceti vteřinách pobytu na hřišti jej nekompromisně poslal dolů a sudí vytáhl kartu barvy červené. Jan Krob tím oslabil Teplice v hodině nejvyšší potřeby, na což hosté reagovaly zatažením do obrany. Davor Kukec následně opět prověřil brankáře Martina Slavíka, ale jeho akce změnu skóre nepřinesla. Chorvatský záložník ve službách Ostravy se nadále prezentoval dobrým výkonem, ale ani deset minut před koncem nevyužil centr Martina Lukeše a míč se mu svezl po kopačce. Jeden bod tak na Bazalech zůstal, druhý bod si odvážejí Teplice.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
zde73

2:1 pro Slezskou!

Reagovat
smazaný uživatel

Zase pondělí

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
monty25

0:2

Věřím, že to Teplice zvládnou a udrží třetí příčku.

Reagovat
vanGomm

Tip oba gól.

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačná výhra... 0:3

Reagovat
hradec

Baník 1:3 Teplice

Reagovat
smazaný uživatel

mám vsazeno na Teplice, ale obávám se, co ta zima udělá s klukama z Afriky

Reagovat
veikko

Tak Frydrycha nemáme šanci dlouho udržet. Lepší mladý stoper v Česku není. A s Brabcem jděte do háje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele