24. kolo
12.04.2014 17:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 0:1

Sen Ostravy o spáse je stále méně reálný. Baník totiž dnes odpoledne podlehl hostům z Moravy, kterým tři body zajistila branka Milana Kerbra z konce zápasu.

Situace Baníku Ostravy je téměř kritická, což naposledy otevřeně přiznal i Marek Jankulovski ve studiu Ligy mistrů. Po dvaceti čtyřech kolech se Baník trápí na posledním místě tabulky a na čtrnáctou Slavii Praha ztrácí čtyři body. Od úvodu utkání chtěla Ostrava naplno bodovat, ale prosazovala se především po chybách hostí. Šimko tvrdě poslal k zemi Štěpána a Ostrava rozehrávala přímý volný kop. S tím si ale obrana Slovácka poradila. Poté se pokoušel prosadit Jakub Petr ve středu hřiště obešel dva hráče, ale nikdo ze spoluhráčů mu nepomohl a Pavlenka si bez problému došel pro míč.

Schopnosti brankáře Jiřího Pavlenky posléze otestoval Šimko, ale brankář Baníku si se střelou hostujícího obránce poradil. Rychlá akce Slovácka skončila jen nepřesným centrem Kerbra. Ostrava se pokoušela prosadit po dvaceti minutách hry, když se po přiťuknutí od Krmenčíka dostal do velké šance Václav Svěrkoš, ale zkušený útočník narazil na dobře postaveného brankáře Milana Heču. Po několika přihrávkách podél šestnáctky se odhodlal ke střele Martin Kuncl, ale míč netrefil ideálně a skóre se neměnilo.

Platilo také po další zajímavé akci, když se ke střele dostal Patrik Šimko, ale na jeho ránu byl brankář Pavlenka dostatečně připraven a míč vyrazil na rohový kop. Problém číslo jedna z pohledu Baníku nastal ještě před koncem první půle, když se zranil Dávid Škutka a byl nahrazen střídajícím Francisem Narhem. Ten se mohl téměř okamžitě stát hrdinou, ale před odchodem do šaten nezakončil Gregušovu vybídku přesně a ve skluzu zamířil mimo.

Střídající hráč vnesl na hřiště větší aktivitu a po změně stran kombinoval s nabíhajícím Davorem Kukecem, ale ten jeho patičku do sítě neusměrnil. Francis Narh si naběhl na další míč do pokutového území, ale ani jeho další hlavička nemířila přesně. Stejný hráč, podobná situace. A bohužel podobný výsledek. Narh tentokrát vybídl po skvělé individuální akci Svěrkoše, který se ale tváří v tvář brankáři Hečovi neradoval z gólu.

Aktivitou hýřil také obránce Šimko, který dnes brankáři Pavlenkovi dělal velké problémy. Ale jeho střela z větší vzdálenosti dvacet minut před koncem utkání změnu stavu skóre nepřinesla. Když se chýlilo utkání ke svému závěru, Slovácko vyslalo na trávník mladíka Michala Trávníka, aby trochu pozdržel časomíru. Sudí Franěk v té době ukázal, že hodlá nastavit dvě minuty a Ostrava si chtěla připsat alespoň bod. Ani to jí ale nebylo přáno, protože po faulu Michala Frydrycha a červené kartě pro tohoto hráče se k přímému volnému kopu postavil Milan Kerbr a krásnou střelou sebral Baníku veškeré bodové naděje. Druhá liga se pro něj nezadržitelně přibližuje.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

góly už dáváme takže výhra 3:0

Reagovat
klokan.paul

X2

Reagovat
PISTOLERO

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

holá 2.liga volá

Reagovat
BretaKiller

ačkoli se mi to jako fandovi Baníku říká velice špatně, bohužel nás zřejmě čeká druhá liga... pro ostravský fotbal to bude velká katastrofa (dle mě), ale nedá se nic dělati... (snad se ten jeden, případný, rok) ve druhé lize vzpamatujeme....

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže pro nás 2. liga znamená prakticky zánik..

Reagovat
REPLIKATOR

2. liga taky liga

Reagovat
vanGomm

Pro mě obrovské překvapení se 3-4 výhrama se lze těžko zachránit

Reagovat
smazaný uživatel

Baníku by druhá liga prospěla, hlavně by se pěkně pročistil kádr a snad i vedení...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele