23. kolo
06.04.2014 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. SC Znojmo - Zbrojovka Brno 1:1

Moravské derby mezi Znojmem a Brnem skončilo remízou 1:1 a situace se tak pro oba týmy nemění. Zejména Znojmo zápas doslova promrhalo. Nejprve odmítlo několikrát navýšit vedení, poté přišlo o dva hráče a Zbrojovka to v závěru potrestala. Sudí zápasu nechal vyloučit hned tři hráče.

Začátek utkání příliš šancí nenabídl, přesto se mohli ujmout vedení domácí. Schuster totiž nečekanou malou domů pořádně zavařil Hladkýmu, který odkopával míč z brankové čáry. Za chvíli dobře střílel Markovič, ale ani tato šance se neujala. Poslední slovo měl v prvním poločase Schuster, ale Hrubý nohama jeho střelu vyrazil.

Po změně stran byla Zbrojovka blízko vedení, Zavadilova střela se zastavila až o tyčku! Na druhé straně Rejlič prověřil Hladkého. Reljič byl klíčovou postavou i následujícího okamžiku, kdy byl po faulu na něj vyloučen brněnský Pavel Košťál. Ten na poslední chvíli zatáhl za záchranou brzdu, ale přeci jenom bylo vyloučení poněkud přísné. Diváci na brněnském stadioně se dočkali první branky až v 71. minutě a lví podíl na něm měl trenér Leoš Kalvoda svým střídáním. Na plac poslal Emira Zebu, který se okamžitě ujal exekuce volného přímého kopu (nařízeného právě po faulu Košťála na Reljiče) a nádhernou střelou překonal Hladkého - 1:0 pro Znojmo. Jen o čtyři minuty později mohlo být definitivně "vymalováno", Gál-Andrezly ve stoprocentní šanci přestřelil branku a tím odmítl skórování.

V 76. minutě se počet sil na hřišti vyrovnal. Druhou žlutou kartu uviděl Emir Zeba, což bylo hodně paradoxní. Zeba po svém příchodu zařídil Znojmu vedení, ale nyní dostal během krátké chvíle dvě žluté karty a z hrdiny byl smolař. Přesto měli domácí další šanci na znásobení vedení, konkrétně Reljič nechal vyniknout Hladkého.

Znojemští si zápas zbytečně zkomplikovávali spalováním šancí a čtyři minuty před koncem zápasu i dalším vyloučením. Josef Hnaníček uviděl druhou žlutou a musel do sprch. Brněnští přežili šance soupeře a nyní měli velkou možnost na vyrovnání. Hrubý vyrazil střelu Zavadila z přímého kopu, ale zanedlouho stejně inkasoval. Zavadil našel centrem Hrubého a bylo srovnáno! Zbrojovka mohla nakonec i vyhrát, jenže v nastaveném čase nedokázala z velkého závaru nic vytěžit. Bitva o Moravu tak skončila smírně 1:1 a oba týmy nadále čeká tuhá bitva o udržení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
klokan.paul

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Obavy se vyplnily, ale radost pražádná. Být Zbrojovákem znamená být automaticky masochistou. Jen by mě zajímalo, kdo tu našu Flintu proklel?

Reagovat
smazaný uživatel

Emir Zeba přišel, viděl, kopl a odešel

Reagovat
Rumanowski

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele