19. kolo
08.03.2014 14:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

1. SC Znojmo - Baumit Jablonec 4:0

Znojmo překvapilo hosty z Jablonce a vyhrálo nad nimi o čtyři branky. Dočkali jsme se navíc jedné červené karty, kterou dvacet minut před koncem inkasoval jablonecký Vít Beneš. Hrdinou utkání se stal Václav Vašíček, který zaznamenal hattrick.

Domácí do utkání doslova vlétli, protože poprvé rozvlnili síť za brankářem Romanem Valešem již po dvou minutách. Na centr ze strany si do vápna soupeře naběhl Václav Vašíček a nedal strážci hostující svatyně sebemenší šanci. Jeho střela pod břevno poslala domácí do brzkého vedení a Jablonec se z tohoto šoku již nedokázal vzpamatovat.

Jablonec se sice pokoušel o rychlou odpověď, ale série centrů do vápna nenacházela adresáta a Znojmo se bez větších potíží ubránilo. Krátce poté se Znojmo dostalo do další šance, když se opět díky centru dostalo do dvougólového vedení. Centr Mudry na zadní tyč pohlídal volný Lamine Diarrassouba, který se z blízkosti prosadil umístěnou hlavičkou a brankář Valeš musel opět do sítě pro míč.

Zranění Martina Doležala také hostům nepřidalo, naopak domácí byli stále při chuti. Na brankáře Valeše se řítil Cihlář, který však díky dobrému zákroku svého soka nevstřelil další branku. Ani dorážka zakončujícího Diarrassouby nevedla k brance. Krátce po změně stran se první žluté karty dočkal Vít Beneš, který navíc díky faulu zajistil Znojmu volný přímý kop. Záložník Tomáš Cihlář našel přesným centrem nabíhajícího Václava Vašíčka, který hrudí dopravil míč do brány potřetí!

I když se Jablonci podařilo nadále držet míč na svých kopačkách a většina zbylého utkání se odehrávala právě před šestnáctkou domácích, vstřelit kontaktní gól, který by vedl ke zdramatizování celého duelu, se mu nepovedlo. Své šance sice měl a aktivita se mu rozhodně upřít nedá, ale Znojmo dnes perfektně bránilo, což byl hlavní důvod, proč se tři body mohly přesunout právě k "domácím".

Především si na dnešní odpoledne bude pamatovat Václav Vašíček, který uzavřel skóre dnešního zápasu. Nejprve sice jen sledoval, jak jeho spoluhráč Diarrassouba hlavou míjel břevno brány a jak se poté Cihlář po faulu kapitána Víta Beneše skácel k zemi. Sudí Ardeleánu mu okamžitě ukázal druhou žlutou kartu a nemohlo následovat nic jiného, než bylo vyloučení. A poté se již ke slovu dostal opět zmiňovaný Václav Vašíček. Další centr Mudry, který směřoval přesně tam, kam měl směřovat - 4:0.

Přesto si brankář Hrubý musel dávat pozor a třeba zakončení Rossiho mu dělalo velké potíže. Ale nakonec se on i celý jeho tým může radovat z výhry. Nyní sídlí znojemský tým na deváté příčce. Baumit prozatím zůstává sedmý, ale dá se předpokládat jeho pád.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
PavlíčeQ

1:2!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
jardakolo1

1:1

Reagovat
klokan.paul

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
3M

2:1

Reagovat
božský John

V sestave Jablonce je jen 10 lidi

Reagovat
smazaný uživatel

To se pak nedivím že dostali výprask

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Od začátku nastoupilo dokonce jen 8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

Baumit doufám že ste šli domů pěšky

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele