12. kolo
26.10.2013 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

1. SC Znojmo - 1. FK Příbram 3:0

Znojmo zabralo, doma jasně porazilo Příbram 3:0 a notně vylepšilo svoji tabulkovou pozici - Jihomoravané sice stále zůstávají v sestupové zóně, ale od čtrnáctého Brna je dělí pouze horší skóre. Příbram je po dnešku na jedenácté příčce vzdálená jediný bod.

Nováček až dosud vyhrál pouze jediné utkání a krčil se na poslední příčce tabulky, ale dnes o svém vítězství rozhodl prakticky již po deseti minutách, kdy svítila na ukazateli skóre hodnota 2:0. Příbram se sice dokázala z úvodního šoku oklepat a připsala si několik šancí, ale bylo už pozdě; naopak domácí ještě navýšili náskok po obrátce, kdy se svou druhou trefou v zápase prosadil Tomáš Okleštěk.

Příbram sice zahájila utkání otevřeně, ale ve 4. minutě přesto prohrávala - Vašíček se dostal ve vápně za obranu a poprvé překonal hostujícího gólmana a kapitána Aleše Hrušku. Vypadalo to, že Příbram dostane takřka okamžitě šanci na vyrovnání, když si Švancara o čtyři minuty později po pádu ve vápně vymodlil penaltu, jenže exekutor Zápotočný situaci hrubě nezvládl a pouze nechal vyniknout domácího brankáře Hrubého!

A uplynulo pouze několik desítek vteřin, než toto selhání znojemští potrestali tím nejefektivnějším možným způsobem - Okleštěk se po brejku dostal do samostatného nájezdu, tváří v tvář Hruškovi zvolil efektní lob a zvýšil už na 2:0. Reakce Příbrami? Hned dvě gólovky během následujících třinácti minut - nejprve Pilík po standardní situaci protáhl Hrubého ránou pod víko, poté tentýž hráč neuspěl zblízka po nahrávce Abraháma.

Znojmo zareagovalo vlastní šancí po půlhodině hry, kdy Crnkić tentokráte tváří v tvář Hruškovi neuspěl a na gólmana nevyzrál; na tutéž překážku narazil i několik vteřin poté z hranice vápna střílející Okleštěk. Další nadějná situace se urodila v 55. minutě, a tentokrát už měla gólovou tečku - Okleštěk ukázal, že lobovat rozhodně umí, když i napodruhé zvolil podobné zakončení a přehodil Hrušku pokusem zdálky od postranní čáry. Strážce příbramské svatyně pak ještě krátce poté zlikvidoval další šanci Crnkiće, ale za stavu 3:0 se už utkání dohrávalo v jasné atmosféře.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

mozna upocene....tip 1...2:1

Reagovat
vanGomm

Boj o důležité body asi X.

Reagovat
monty25

0:2

Ale chci vidět Švanciho v základu!

Reagovat
mario23

Na ticket bych dal 02, tipuju výsledek 0:0

Reagovat
Filip12

Znomo !!! joooo

Reagovat
widlak

Hezky Znojmo, škoda minulého kola na Baníku. Doufám, že půjdou nahoru a udrží se.

Reagovat
mario23

at táhnou do 2 ligy

Reagovat
oli9

příbram konečně ven z ligy odpad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele