2. kolo
26.07.2013 20:15 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Viktoria zlomila prokletí a veze si z Příbrami další tříbodový zisk

Také druhé kolo české nejvyšší soutěže zastihlo obhájce konečného prvenství ve skvělé střelecké náladě, Plzeň sice Na Litavce docela brzy přišla o náskok, ovšem nakonec si po změně stran zajistila výhru.

Po postupu do 3. předkola milionářské Ligy mistrů (Plzni se postaví estonský Nõmme Kalju) se museli Západočeši opětovně soustředit na domácí scénu, kde trenér Pavel Vrba znovu řádně proházel sestavu a na hřišti tak, stejně jako proti Bohemians 1905, chyběly tradiční opory v čele s kapitánem Pavlem Horváthem. "Náhradníci" si však počínali aktivně a po devíti minutách přišla odměna: Řezník skvělým centrem oslovil na malém vápně Wágnera, jenž suverénně zavěsil - 0:1.

Viktorii se ale na příbramském hřišti tradičně nedaří a tento fakt se zanedlouho potvrdil. Procházka ve snaze o odvrácení vysokého míče promáchl, načež se Danoski hnal tváří v tvář na Kozáčika, kterému poté efektivním obloučkem nedal šanci zasáhnout - 1:1. Od tohoto momentu se dění na trávníku srovnalo a domácí už kromě dlouhých nákopů zkoušeli i kombinace...

Ještě větší radost zavládla Na Litavce ve 22. minutě, kdy se poprvé v zápase výrazněji uvedl Petr Švancara, jehož geniální pas z hloubi pole oslovil nabíhajícího Danoskiho, který podruhé během pár minut překonal strážce plzeňské branky - 2:1. Úřadující ligový šampión chtěl okamžitě reagovat, proti dobře organizované defenzivě se však prosazoval jen velmi těžko.

Když už pak Kovařík přesným centrem našel hlavu nehlídaného Daridy, tak nevysoký středopolař zacílil pouze do tyče Hruškovy svatyně. Minutu před odchodem na pauzu si však Hájovský počínal ve vápně proti Ďurišovi nedovoleně a sudí Kocourek neváhal ukázat na penaltu! Tíhu okamžiku vzal na svá bedra neúspěšný hlavičkář Darida a zkušeně vyrovnal na 2:2.

Ten samý hráč se dostal ke střele i po obrátce, když se zpoza pokutového území opřel do balónu a jen těsně minul vyhraničený prostor! Hostující ekipa byla rázem při chuti a zkoušela to především dalekonosnými pokusy, Hořava, ani opakovaně Darida ovšem úspěch neslavili.

Po uplynutí šedesáté minuty se na trávník v krátkém časovém sledu podívali Petržela a Horváth (nahradili Rajtorala s Daridou) a Viktoria začala mít ještě větší převahu. Z ničeho nic ovšem mohlo udeřit na druhé straně, kdy měl po rychlém kontru nadějnou střeleckou pozici Švancara, ale zkušený útočník nedokázal ideálně trefit kožený nesmysl a z celé akce tak pro Kozáčika mnoho nebezpečí nevzešlo. Vzápětí pak Horváth rozehrál od rohového praporku, tečovanou hlavičku jednoho z plzeňských hráčů sice ještě dokázal Hruška vyrazit, ale jen k Procházkovi, který na zadní tyči otočil na 2:3!

Za dalších pár minut si navíc Limberský po pohledné kombinační akci narazil s Hořavou a nekompromisní přízemní střelou ke vzdálenější tyči zvýšil na 2:4. Poslední desetiminutovka už se spíše jen dohrávala, přesto si ještě Plzeň vybojovala jednu tutovku - Petržela však před opuštěnou brankou zacílil trestuhodně jenom do břevna a odražený míč "neuklidil" ani Tecl.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (20)

Přidat komentář
Houfi

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Veselac

tip 2,1:3, oba gól

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to vidim tesne, zacla narocna LM a Plzen jeste do Pribrami, kde v poslednich letech se nedarilo, tady jeste tezce otocena vyhra 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

bude hrát wágner nebo tecl?

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Frank Lampard 8

1:3 nebo 0:4

Reagovat
boryland

1:4.....Wagy,Darís,Koly,Petržel...

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
hradec

Příbram 1:3 Plzen'

Reagovat
freakmarena19

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba plánuje další bodovou ztrátu Plzně! Chce nasadit náhradníky aby si šetřil hráče základní sestavy na úterý s Kalju. Fanoušci by se měli už konečně ozvat a netrpět mu tyhle hloupý tahy. Dopadne to jako s Jabloncem v Superpoháru.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
smazaný uživatel

jses uplny Nostradamus

Reagovat
didosh

Kolik bylo fans?

Reagovat
smazaný uživatel

No to je skody...ale tak byl to jenom prvni polocas, kdy Pribram vedla, Plzen ukazala svoji silu ke konci a zvladla to pekne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele