11. kolo
19.10.2013 17:00 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Slovácko se probudilo a doma nadělilo Liberci hned čtyři góly

Mužstvo z Uherského Hradiště konečně před vlastními fanoušky dalo zavzpomínat na staré dobré časy a přesvědčivým vítězstvím nad Libercem se posunulo opět do klidnějšího středu tabulky. Hosté zůstávají těsně za poháry.

Domácí kouč Svatopluk Habanec neváhal po sérii nezdarů udělat pár změn a do základu postavil hned dvě neokoukané tváře: Patrik Šimko a Matěj Biolek dostali na starost pravou stranu, přičemž první jmenovaný na beku měl teprve 16 let! Jenom mezi náhradníky tak zůstaly ostřílení matadoři Trousil, Mezlík a Ondřejka. Slovan měl zpočátku navrch a Coufal po dvaadvaceti minutách zamířil do břevna slovácké branky, přičemž Kalytvyncev poté na Melichárka recept nenašel!

Moravská družina se postupem času oklepala a hned to bylo na hřišti patrné: Valenta z volného přímého kopu oslovil Petra, který měl před sebou jasnou tutovku, ale zacílil pouze do boční sítě Kovářovy svatyně! Ještě do pauzy se však aktivnější celek z Uherského Hradiště dočkal: Biolek našel ve vápně nabíhajícího Valentu, který netradičně hlavou zavěsil - 1:0!

A po změně stran se plynule navázalo... Nejdříve Valenta z další standardky na zadní tyči posadil balón na hlavu dlouhána Doška, jenž z bezprostřední blízkosti pohodlně zvýšil na 2:0. Hned vzápětí však Kovář lovil kulatý nesmysl z branky znovu: Biolek před brankou oslovil zcela neobsazeného Kerbra, jenž měl poté až neobvykle snadnou úlohu a rázem to bylo 3:0.

Dílo zkázy bylo dokonáno v 56. minutě, kdy se zpoza vápna odhodlal ke střele Došek a povedenou střelou si mohl "odškrtnout" 100. ligový zásah - 4:0! Celek zpod Ještědu byl tou dobou zralý na odchod do kabin, ovšem to se posléze změnilo a diváci ještě byli svědky mimořádně strhujícího závěru. Nejdříve Pavelka nacentroval do vápna a Rybalka bez větších potíží nikým neatakovaný snížil na 4:1. Ukrajinská opora Slovanu se za necelých deset minut obsadila pro změnu do role asistenta, když na malém vápně našla střídajícího Huška, jenž však skóre uzavřel - 4:2.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
monty25

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1.

Reagovat
REPLIKATOR

10 let jsme tam neprohráli a teď tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele