13. kolo
02.11.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Dukla Praha 0:1

V remízovém utkání mezi domácím Slováckem a pražskou Duklou byli nakonec úspěšnější hosté, kteří se zásluhou Marešovy branky ze 73. minuty přiblížili pohárovým pozicím. Hrdinou zápasu byl kromě úspěšného střelce zejména hostující gólman Filip Rada.

Dejvický klub vyhrál venku podruhé v sezoně a upevnil si šestou příčku; na sedmý Jablonec má momentálně náskok už čtyř bodů, pátá Mladá Boleslav má o dva body více (avšak ještě jedno utkání k dobru). Slovácko je na tom podstatně hůře - už třetí domácí prohra ze sedmi pokusů znamená, že celek z Uherského Hradiště sice zůstává ve středu tabulky, ale náskok na sestupové pozice má pouze dvoubodový.

Utkání samotné nabídlo zajímavé šance na obou stranách hned v úvodu: nejprve domácí Kerbr naskočil na Valentův centr a zasahovat musel prvním zákrokem Rada, poté Albiach po vysunutí Mareše nedokázal včas vystřelil a dostal se příliš blízko ke gólmanovi Melichárkovi, který nebezpečí zažehnal. Slovácku nevyšla ani pěkná týmová akce z 20. minuty, kdy se míč po ose Valenta - Daníček - Kerbr - Petr odrazil od kopaček posledního jmenovaného těsně vedle brány.

Slovácko bylo o něco lepším týmem, alespoň co se příležitostí ke skórování týče - Biolkova hlavička po skvělém Valentově pasu dokonce orazítkovala tyč Radovy brány, načež si hostující gólman poradil s dorážkou. Na druhé straně pak spálil stoprocentní gólovku Marek, který se tváří v tvář Melichárkovi rozhodl lobovat, ale situaci neodhadl ideálně a branku přestřelil.

Po změně stran jako první zahrozila Dukla, jenže Markova střela po Gedeonově načechraném pasu mířila mimo; tentýž osud potkal i hlavičkujícího Biolka, jemuž připravil další slováckou šanci centrující Kuncl. Domácí stoper Rada následně málem zmrazil Melichárkův úsměv vlastní brankou, avšak pražský tým se nakonec dokázal prosadit i sám - Kaloudův pas na přední tyč našel připraveného Mareše, který obstřelil vybíhajícího Melichárka. 0:1.

Slovácko se s nepříznivým vývojem nechtělo smířit, a nebýt heroického okamžiku Filipa Rady, skončil zápas 1:1; domácí gólman však v 84. minutě úspěšně vyrazil střelu Košúta, načež se míče zmocnil Došek, ale ani nadvakrát nedokázal propasírovat míč mezi tři tyče. Dukla tak těsnou výhru ve vyrovnaném střetnutí nakonec uhájila.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas ktery muze skoncit jakkoliv...as se prihnu k remize...tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tlaci

2:1

Reagovat
mario23

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele