19. kolo
08.03.2014 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0

Slovácko si dnes připsalo tři body, v Uherském Hradišti mohou slavit. Výhru domácímu celku zajistil zkušený střelec Libor Došek gólem z penalty, konec zápasu navíc hosté z Prahy dohrávali bez vyloučeného obránce Ericha Brabce.

Klokani mohli velmi brzy prohrávat, protože po nahrávce Libora Doška se do zakončení hnal Jakub Petr. Záložník Slovácka však v dobré pozici střílel jen do bránícího protihráče. Následný rohový kop sice mířil na hlavu vysokého Doška, ale ten se k zakončení standardní situace již nedostal. Jinak se ale v prvních minutách tempo zápasu přinejmenším vleklo a ani jeden z týmů se do větší šance nedostával.

Po mnoha nepřesných přihrávkách si brankář Heča musel poradit se střelou Jakuba Rady, tu ale nakonec vyrazil do bezpečí. Libor Došek pracoval na hrotu útoku místy až za hranou ofsajdu, past hostí však překonal po dlouhém centru za obranu a mířil na Berkovce. Ten se však vyznamenal a zkušeného útočníka skvělým zákrokem vychytal. Po půlhodině hry se k zakončení dostal Martin Kuncl, který si naběhl na střed hřiště a v pokutovém území napálil ruku bránícího hráče. Sudí Zelinka však přestupek proti pravidlům neviděl a penaltu nepískal.

Vše hráčům Slovácka vynahradil až o pár minut později, kdy byl v pokutovém území faulován aktivní Došek. Zelinkova píšťalka tentokrát již zazněla a k zahrávání penalty se postavil sám faulovaný hráč. Zkušený Libor Došek počkal, kam že to brankář Martin Berkovec skočí, a poslal míč na opačnou stranu jeho brány - 1:0 pro Slovácko.

Velmi rychlou reakci mohli Klokani předvést o pouhou minutu později, když se dostali k centru a poměrně nehlídaný Erich Brabec mohl zakončovat, ale brankář Milan Heča si naštěstí pro domácí skvěle poradil. První poločas uzavřeli domácí aktivnějším způsobem, protože na centr od Kerbra si naskočil Diviš a mnoho k oslavě gólu mu nechybělo. Po změně stran si Klokani chtěli napravit reputaci, což se málem povedlo Lietavovi. Ten totiž dostal šanci na střelu po chybě Tomáše Košúta, ale dalším důležitým zákrokem se blýskl Milan Heča.

Tomáš Košút toužil napravit své zaváhání a povedlo se mu to téměř geniálně - centrovaný míč napálil skvělým centrem na brankáře Berkovce, ale jeho projektil zastavilo břevno! Činit se musel také Heča, který vychytal Lietavu. Po hodině hry se do šance probíjel Veliče Šumulikoski, který zaměstnal levou nohu brankáře Berkovce. Dalším klíčovým okamžikem utkání se stala druhá žlutá karta pro obránce Ericha Brabce, který fauloval Diviše a musel do sprch. Daný stav již Slovácko udrželo a do útoku se ani proti oslabenému soupeři příliš nehnalo. To pro hosty znamená, že stále zůstávají poslední.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
jardakolo1

3:1

Reagovat
terasy

1.1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
3M

2:1

Reagovat
kecipep

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele