13. kolo
04.11.2012 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Dukla Praha 1:3

Brno dnes možná trochu nečekaně odevzdalo doma všechny body Dukle, která se tak po výhře 3:1 posouvá na osmou pozici; Zbrojovka je šestá. Strůjcem vítězství byl hostující záložník Borek, autor dvou gólů z první půle; po změně stran sice Brňané zkorigovali skóre vlastní brankou Bergera, ale konečné slovo měl v samém závěru Marek.

Diváci se ještě ani nestihli pořádně zahřát a už se měnilo skóre - Dukla se dostala do vedení po pouhých devíti minutách. K odraženému míči se dostal Romera, který jej okamžitě poslal před bránu, kde se k němu probojoval Borek a propálil Petra střelou pod břevno. Domácí se do první šance dostali až o 20 minut později zásluhou kiksu obránce Vorla, po němž se k míči dostal Milan Jurdík a mohl střílet - místo toho se však rozhodl nahrávat Mezlíkovi, a celá akce tak skončila dříve než začala.

Ve 36. minutě už to bylo 2:0. Petr Malý využil liknavosti brněnské defenzivy k centru, který propadl opět k Tomáši Borkovi, a domácí záložník po rychlé kličce suverénně uklidil míč ke vzdálenější tyči Petrovy brány. A Dukla mohla do půle vést dokonce o tři góly, to by však parádní kombinace ze 43. minuty musela vyústit v přesnější střelu. Hosté rozložili brněnskou obranu sérií narážeček, Berger přepustil míč Malému, ale ten pálil těsně vedle.

V atraktivním utkání byli hosté o něco lepším týmem i po změně stran a už ve 47. minutě mohl skórovat Štětina, ale minul. A tak se Brno dočkalo kontaktní branky - Tomáš Zavadil centroval do vápna a Berger si jej nešťastně srazil do vlastní sítě. Zbrojovka se hnala za vyrovnáním, ale Brabcův volej po skvělém centru Glasera branku nenašel. Brno následně výrazně oslabil Martin Sus, který během několika minut na hřišti stihl nasbírat dvě žluté karty a zamířil předčasně pod sprchy.

Oba celky měly v poslední půlhodině několik šancí. Na domácí straně však Mezlík střílel vysoko nad, a spolupráci Glaser - Brabec se nevedlo ani napodruhé; hosté potom dvakrát za sebou narazili na skvělého gólmana Radka Petra. V 87. minutě pak o osudu utkání definitivně rozhodl Josef Marek, který běžel sám na Petra takřka přes polovinu hřiště, a svůj "samostatný nájezd" dokázal zkušeně proměnit.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Veselac

tip 1....2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Sw!fty

tomu říkám karetní hitparáda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele